Wwelke whey eiwitten zijn er en waar moet je op letten?

Dit zijn de ideale whey-eiwitten voor na je training

Glamour's Babette test drie soorten whey proteïne zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken

Glamour's Babette traint momenteel minstens vijf dagen in de week. In oktober gaat ze de ring in tijdens een kickboksgala voor haar eerste wedstrijd. Ze testte de afgelopen maanden drie soorten whey proteïne zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Volg Babette tijdens haar kickboksavontuur.

"Gebruik jij eiwitten?" Als fanatiek sporter krijg ik de vraag steeds vaker. Waar ik twee jaar geleden nog gek werd aangekeken als ik met mijn poeders op de proppen kwam, is het nu bij bijna alle (sportieve) vrouwen bekend. Maar welke eiwitten zijn er en waar moet je op letten?

Wat doen whey proteïne?
Eerst even een lesje eiwit en sport. We hebben ze nodig voor het herstel, de opbouw en het onderhoud van onze spieren. En ja, dat moet gebeuren na een intensieve workout. Er ontstaan namelijk scheurtjes in je spiervezels, waardoor ze tijdelijk minder belastbaar zijn en zelfs pijn kunnen doen. Deze scheurtjes zijn niet slecht, maar kunnen er zelfs voor zorgen dat je sterker wordt. Je lijf herstelt de scheuren boven het oorspronkelijke niveau. Zo zijn ze voorbereidt op je volgende training. Eiwitten helpen je spieren deze scheurtjes sneller te herstellen.

Best interessant dus, die proteïne. Maar waar moet je opletten? Zoek je een product dat een aanvulling is op je huidige voeding? Of wil je whey met zo min mogelijk extra koolhydraten? En wat als je liever geen geraffineerde suikers en kleurstoffen wil?

1. Ekopura whey proteine
De proteïne van Ekopura zijn een buitenbeentje in het schap, maar dan wel op een positieve manier. Het product is vrij van kunstmatige en onnodige toevoegingen. De eiwitten zijn biologisch en worden lokaal ingekocht en geproduceerd.

De smaken zijn Purely Natural, vanille en chocolade. 500 gram voor €29,99.

Glamour's mening: De Purely natural is geen smaakvolle whey. Je drinkt hem alleen omdat het heel goed voor je is, want de ietwat smaakloze substantie is geen tongstrelend product. Sterker, het kan best heftig zijn om een glas weg te drinken. Gelukkig maken de smaken vanille en chocolade het helemaal goed.

Een groot pluspunt is de samenstelling, die uit 81% eiwit bestaat. Een andere grote reden om de eiwitten aan te schaffen is het bewustzijn van het merk. De whey komt namelijk van koeien die het hele jaar in de buitenlucht leven.

2. Herbalife Formula 1 Sport
Heb je een langdurige en intensieve workout gehad? Herbalife Formula 1 Sport is your man. De shake is met 219 calorieën zwaarder dan gemiddeld, maar een perfecte aanvulling op je training. Naast 18 gram proteïne, bevat de shake ook koolhydraten met vezels. 

Herbalife24 vanille 524 gram. Prijs op aanvraag.

Glamour's mening: Herbalife zet de shake weg als perfect product voor gewichtsbeheersing, maar dan moet je ze wel vervangen voor maaltijden. Ben je net als ik een fanatiek sporter? Zie ze dan juist als aanvulling op je voeding. De combinatie tussen eiwitten en koolhydraten kan je namelijk extra energie en voedingsstoffen geven na een workout.

3. Body and Fit Whey Perfection
Whey Perfection bevat 22 gram whee proteïne, geen toegevoegde suikers en een minimum aan vet een koolhydraten. De eiwitten zijn natuurlijk en bevat de meest zuivere kwaliteit van whey proteïne isolaat.

Body and Fit Whey in 36 smaken, onder andere bosvruchten, cappuccino, cookies, watermeloen, witte chocolade en creamy coconut. 750 gram voor € 11,90.

Glamour's mening: na een gesprek met mijn sportdiëtist werd duidelijk dat deze whey perfect is als je enkel extra eiwitten wil. Het aantal koolhydraten is namelijk minimaal. Daarom zijn deze poeders perfect als je al genoeg hebt gegeten. De smaak banaan is lekker genoeg om alleen met water te drinken, maar ook de smaken vanille en chocolade zijn favoriet.

 

Babette

Babette Grunder

Digital Content Manager – Babette combineert haar kickbokshandschoenen met een Chanel-tas en haar liefde voor eten met reizen. Wekelijks schrijft ze over actualiteiten of gebeurtenissen uit haar leven die in haar hoofd blijven rondspoken.

Volg Babette op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten