Een nieuwe tattootrend gaat viral op social media: de okseltatoeage.

Een opvallende nieuwe trend in tattoo-land: de okseltatoeage

Zou dat kietelen?

Dat tatoeages razend populair zijn, wisten we al lang. Steeds meer mensen lijken zich op allerlei creatieve manieren te laten versieren met permanente inkt. Dat tatoeages for ever zijn, betekent niet dat er geen trends bestaan in de tattoo-wereld. Het internet staat nu vol met de nieuwste tattootrend: de okseltatoeage.

Flowerpower
De tatoeage op de oksel verschijnt in verschillende varianten op onder andere Instagram, onder de hashtag #armpittattoo. Er wordt by far het meeste gekozen voor het tatoeëren van bloemen als het gaat om de oksel. Mensen laten massaal rozen, wilde bloemen met bladeren en mandala-patronen met bloemenmotief op hun lichaam vereeuwigen. 


No pain no gain
De okseltatoeage-trend heeft alleen één groot nadeel: het moet verschrikkelijk veel pijn doen. De huid bij de oksel is veel gevoeliger dan de normale huid, wat betekent dat het tatoeëren op deze plek veel meer pijn doet dan op een andere plek. Daarbij zitten er allerlei verschillende klieren in de oksel, waardoor de tattooartist nog preciezer te werk moet gaan dan hij normaliter doet. 
Don’t sweat it
Hoewel een okseltatoeage op zich al pijnlijker is dan een normale tattoo, wordt ook aangeraden deze tattoo niet in de zomer te laten zetten. Warmte bevordert namelijk zweet, zweet is zout en zout dat (letterlijk) op een open wond gestrooid wordt, betekent pijn. Nóg meer pijn dus.
Hide and seek
Voor degenen die niet (volledig) afgeschrikt zijn door de pijn van een okseltattoo hebben we ook nog goed nieuws. Een tatoeage op deze plek is namelijk heel makkelijk te verbergen. Ideaal voor als je werkgever of familie geen fan is. Zou jij een okseltattoo aandurven? 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten