Hip dips, de inham bij je heupen, worden breed uitgemeten op social media.

Het lichaamsdeel waar ik onzeker over ben, is nu een trend op Instagram

Hip dips hebben hun 15 seconds of fame

Thank you Lord! Mijn enige 'body issue' heeft een naam en nu boeit het me geen reet meer (pun intended). Ik ontdekte vandaag dat 'hip dips' een ding zijn op Instagram en dat heb ik dus! 

Niks geen zandloper
Bedenk je even dat standaard 'zandloper-gebaar' dat vaak wordt gemaakt als we een vrouwenlichaam omschrijven. Ik legde altijd mijn figur uit als: dat gebaar, alleen bij de heupen moet je dan nog een extra golfbeweging maken. Want ik heb mijn zij, dan een inham en dán mijn lage heupen. Dit dus: 


Onder de hashtag #hipdips vind je tientallen, zo niet honderden vrouwen, die hun hip dips showen.


Wat is het?
Die hip dips met daaronder je heupen (ook wel 'zadeltassen', maar dat klinkt echt ongezellig) zijn doodnormaal. Celebrity trainer Heidi Powell heeft ze ook en legt uit: ''De inham ontstaat als mensen dominante quad (dij) en hip-flexor spieren hebben. Of je nu een hoog of laag vetpercentage hebt, die vorm zit gewoon in je figuur of niet. Ik moet er echt een beetje om lachen dat dit nu een trend is op Instagram, want ik ben er ook onzeker over geweest toen ik jong was.''

Wat is het? 
Ik heb even getwijfeld of we 'hip dips wel aandacht moesten geven. Want stel je voor dat jíj dit leest, nog nooit nagedacht hebt over je heupen en nu opeens gaat checken of je ook een dip hebt. Dat zou zonde zijn... Maar voor andere vrouwen die net als Heidi en ik vaak geërgerd op de lage heupen hebben geduwd: high five, pets op je billen en carry on. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten