Hoe voorkom je de twee witte plekken boven je stuitje na de zonnebank? Nou zo!

Het mysterie van de zonnebankvlekken op je billen, ofwel: het witte hartje

Zo voorkom je de witte plekken boven je stuitje na het bezoek aan de zonnebank

© Getty Images

Ik vermoed dat iedere zonnebankganger het kent: de witte stippen boven je bilspleet. Het begon bij mij als een onschuldige lichte kleur. ‘Een schattige wit hartje, zo omschreef ik de plek liefkozend. Die kon ik vast bij mijn volgende bankbezoek bijkleuren. Niet dus. Wat bleek: het verschil tussen mijn gebruinde huid en de plek werd alleen maar groter.

Een blik op mijn achterwerk deze morgen zorgde ervoor dat ik me tijdens het douchen voornam om dit probleem eens uit te zoeken op het world wide web. En voilà, hierbij het witte-billen-probleem ontrafeld.

Zuurstof
Voor de verkleuring van je pigment is zuurstof nodig. Dit wordt aangevoerd door bloedvaten in je lijf. Als je onder de zonnebank ligt, kent je lijf een aantal drukpunten. Denk aan je schouders, maar voornamelijk je billen. Daar ligt het meeste gewicht op. Doordat je een tijd lang op je billen ligt, mist dit gedeelte de toevoer van bloed.

Beweging
Hoe op te lossen? Mocht je onder de zonnebank je schoonheidsslaapje doen, dan is dit wellicht niet het antwoord dat je wilt. Maar het is belangrijk om tijdens het zonnen een beetje te bewegen. Zo verplaats je het drukpunt, waardoor ook deze plek bruiner kan worden tijdens je zonnebanksessie.

Nog even een korte disclaimer: zonnen onder een bank is niet goed voor je. Mocht je toch, net als ik, soms een beetje willen bijkleuren, lees dan het artikel over de mogelijke bijwerkeningen van je zonnebankbezoek.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten