In films, tv-series en campagnes is er een standaard stereotype terug te zien: die wat dikkere vriendin. De Amerikaanse Michelle Elman zegt al jaren die "dikke vriendin" te zijn en doet een boekje open.

Hoe het is om de "dikke" vriendin uit de vriendinnenclub te zijn

Een Amerikaanse is klaar met de vooroordelen en doet een boekje open

© Foto: Instagram @mindsetforlifeltd


In films, tv-series en campagnes is er een standaard stereotype terug te zien: die wat dikkere vriendin. Met name actrice Rebel Wilson wordt met haar volle figuur vaak gecast voor deze stereotype rol. De Amerikaanse Michelle Elman zegt al jaren die "dikke vriendin" te zijn en doet een boekje open.

Instagram-post
Nadat Michelle vroeger met verschillende gezondheidsproblemen kampte is ze veel aangekomen en heeft ze een groot litteken op haar buik. En als jonge tiener was ze de enige "dikke vriendin" uit de vriendinnenclub, zo schrijft ze in een openhartige Instagram-post. En juist over dat stereotype wil ze het één en ander kwijt. Vooral over de vooroordelen, want die zitten haar niet lekker.

Hart luchten
"Die dikke vriendin is het meisje dat altijd aan de zijlijn toekijkt en eigenlijk nooit mee doet. Zij is degene die altijd single is, terwijl haar vriendinnen uitgebreid hun liefdesleven bespreken. Want als zij ooit een vriend zou krijgen zou ze zich nooit comfortabel voelen, naakt of in de slaapkamer. Zij is de onzekere. Degene die constant klaagt over haar figuur en eindeloos praat over diëten. Dit is allemaal onzin dat zit vastgekleefd aan dit stereotype. Sinds mijn elfde ben ik al die "dikke vriendin", maar ik ben nooit, noooooit dát stereotype meisje geweest."

Body positivity
Ondanks dat Michelle zich niet dat dikke meisje voelde, heeft ze wel jarenlang met iets geworsteld: het dragen van een bikini. Maar twee jaar geleden was ze er helemaal klaar mee en dat heeft haar meer kracht gegeven dan ooit. "Toen ik mijn bikini eenmaal aan had voelde ik me zo bevrijd. Ik liet niet langer twee stukjes stof me weerhouden om mij comfortabel te voelen in mijn eigen lijf. Ik geloof dat niemand zich hoeft te schamen voor zijn lijf. Laten we aankomende zomer onszelf laten zien, en trots zijn op ons lichaam, de littekens en het verhaal dat ons lichaam ons vertelt. Ondanks wat kranten en tijdschriften ons wijs maken over 'bikini bodys', iedereen heeft het recht om te dragen wat ze willen. Welke maat je ook hebt." Amen!

 

 

Floor

Floor Gijsbertse

– Floor leeft volgens het credo "je kunt nooit genoeg bohoblouses hebben", is parttime dromer en fulltime schatzoeker. It-girls als Jeanne Damas en Pernille Teisbaek vullen haar want to have-lijstje. Ze droomt ervan ooit een boek te schrijven.

Volg Floor op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten