De Booty belt is dus een riem, met daaraan twee haken. Aan die haken hang je twee rubberen banden, die je krijgt in drie verschillende sterktes.

Ik testte thuis het fitness apparaat voor rondere billen

"Na de tweede ronde met de Booty Belt beginnen mijn billen te branden"

Als kind moest ik er al mee leven: ik heb geen spannende billen. Dat wist mijn moeder vroeger al liefkozend te zeggen. En ondanks dat mijn bilpartij ietwat gegroeid is - met dank aan mijn 5-daagse trainingsschema - zijn het nog lang niet de kadetten van een Kardashian-telg. Bij lange na niet. De opwinding was groot toen ik de Booty Belt ontdekte op Kate Hudson’s Instagram-account. Die moest ik proberen. En dus bestelde ik het fitness apparaat voor € 100 op kantoor.

Out of the box
Thuis aangekomen bekijk ik de inhoud. Eerder die dag fietste ik met de doos aan mijn stuur naar huis. Wel met het logo naar binnen, want de roze koeienletters die het woord 'Booty Belt' vormen vind ik niet zo sjiek. Uit de doos tover ik ongeduldig een klein matje voor mijn knieën en drie verschillende banden voor beginners, mensen die al een tijdje bezig zijn én gevorderden.

Maar terug naar de basis. De Booty Belt is dus een riem, met daaraan twee haken. Aan die haken hang je twee rubberen banden, die je krijgt in drie verschillende sterktes. Nadat ik zittend op de grond de straps om mijn voeten bind, ontdek ik dat het opstaan me niet makkelijk afgaat. Stom, maar ik heb er niet bij stil gestaan dat mijn voeten nu vastgebonden zijn aan mijn billen en er een enorme spanning ontstaat. Ik besluit om - heel oncharmant - mezelf om te rollen. Vervolgens druk ik mezelf op mijn knieën en probeer ik mijn hak uit te drukken. Ik ben als de dood dat het rubber losschiet en ik een enorme tik krijg op mijn billen, maar na een lichte druk durf ik steeds harder door te duwen.

En dan daar de workout..
Ongeduldig als ik ben, besluit ik de cd met uitleg over te slaan en genoegen te nemen met de plaatjes op de folder. Ik begin met het uitschoppen van mijn hakken, terwijl ik op handen en knieën zit. 10 setjes met mijn linkerbeen, 10 setjes met mijn rechterbeen en dat dan vier keer. Eitje, bedenk ik me voordat ik ook nog maar iets gedaan heb. Toch beginnen mijn billen na de tweede ronde te branden en bij het derde setje vraag ik me af of ik de vierde nog wel red. Mijn temperatuur stijgt in no time na standje oververhitting en de zijkant van mijn billen beginnen te branden. Ik ben waarschijnlijk nog maar 2 minuten bezig. Oké, dit ding is áán. Zou ik morgen nog kunnen zitten?

Het resultaat
Dat blijkt gelukkig nog te kunnen. Het brandende en kloppende gevoel trekt snel weg en de volgende dag voel ik weinig. Of mijn billen daadwerkelijk een maatje groter worden moet ik nog zien. Het is voor nu een uitdaging om dat ding om de dag even te gebruiken. Mocht ik volgende maand ineens nagevloten worden om mijn booty, dan laat ik jullie dat zeker weten. Dan beloof ik er plechtig een winactie aan vast te plakken. Deal?

 

Babette

Babette Grunder

Digital Content Manager – Babette combineert haar kickbokshandschoenen met een Chanel-tas en haar liefde voor eten met reizen. Wekelijks schrijft ze over actualiteiten of gebeurtenissen uit haar leven die in haar hoofd blijven rondspoken.

Volg Babette op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten