Als tiener werd de Noorse Karoline Bjornelykke op straat ontdekt. Van een carrière op de dansvloer(op hoog niveau) werd ze het modeplankier op getrokken. Maar als snel werd Karoline bij haar huisarts op het matje geroepen.

Karoline ging van mager catwalkmodel naar plussize model

Vijf jaar geleden ging het roer drastisch om

Als tiener werd de Noorse Karoline Bjornelykke op straat ontdekt. Van een carrière op de dansvloer (op hoog niveau) werd ze het modeplankier op getrokken voor catalkshows van onder andere John Galliano en Giorgio Armani. Maar als snel werd Karoline bij haar huisarts op het matje geroepen en gooide ze het roer definitief om.

Ongezond dun
Karoline was piepjong, onzeker, nieuw in de mode-industrie en de bijkomende druk uit deze harde wereld werd haar te veel. Ze viel in korte tijd heel veel af en was uiteindelijk zover afgevallen dat ze nog maar een maat 32 had (ofwel XXS). Volgens haar huisarts was Karoline véél te dun. "Toen ik naar de dokter ging vertelde ze me dat mijn ondergewicht veel risico's met zich meebracht, voor onder andere mijn hart. Daar schrok ik van, want ik had me tot dat moment nooit ongezond gevoeld. Ik volgde haar advies op en kwam een paar kilo aan," vertelt ze aan DailyMail

De druppel in Tokyo
Kort na het heftige gesprek met haar huisarts was Karoline wat kilo's aangekomen. Ze vloog naar Tokyo voor een opdracht, waar het gemiddelde schoonheidsideaal nog een stuk strenger (en extremer) is dan in Europa. "Alhoewel ik ondergewicht had, vroegen ze me om nog meer af te vallen." Toen wist Karoline genoeg. "Het voelde zo verkeerd. Ik voelde me net wat beter over mezelf, en daar was ik heel erg blij mee. Maar zij wilden dat ik dat gevoel (waar ik zo hard voor had geknokt) weer kwijt zou raken."

Gezond zijn of model zijn
Op een bepaald punt hakte Karoline de knoop door. Want de mode-industrie dwong haar om ongezond te zijn, terwijl zij een 'gezond model' wilde zijn. "Ik heb lang nagedacht, maar besloot dat ik geen model meer wilde zijn als dat betekende dat ik niet gezond kan zijn." Maar de mode-industrie is aan het veranderen en er is een groeiende vraag naar meer diversiteit. "Nu kan ik als plussize model wel gezond zijn én mijn modellenwerk behouden."

Gezonde relatie met eten
Inmiddels volgt Karoline een vegatarisch dieet en sport ze regelmatig. En ze doet er alles aan om haar 'gezonde' relatie met eten zo te houden. "Het is nu heel belangrijk voor mij om gezond te blijven", vertelt ze aan de krant. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten