Virtual reality wordt gebruikt om mensen een beter beeld te geven van cosmetische ingrepen op hun lichaam.

Virtual reality wordt nu ingezet bij cosmetische ingrepen

Van tevoren weten hoe een boobjob bij je gaat uitpakken? Dat kan!

© Piron Guillaume

Virtual reality duikt tegenwoordig overal op. Als trend op het gebied van seks, in een pop-up bioscoop, noem maar op. Maar virtual reality wordt nu ook ingezet bij cosmetische ingrepen.

VR 3D-bril
Harpers Bazaar UK spreekt de Britse professor en plastische chirurg Marcos Sforza. Hij maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van virtual reality. De alternatieve werkelijkheid helpt patiënten bij hun keuze om wel of niet een cosmetische ingreep te laten doen.

“Virtual Reality 3D-brillen stellen patiënten in staat om te zien hoe ze eruit zien na verschillende borstoperaties. Dat gaat van borstvergroting tot borstverkleining. En dat zonder dat ze een operatiekamer in hoeven,” vertelt de professor.

Eerst even testen
Op die manier weet je als patiënt beter waar je aan begint en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Nog vóór je onder het mes gaat, zie je hoe je nieuwe borsten of neus eruit komt te zien.

Hoe het werkt
Dat werkt zo. De lichaamsdelen van de patiënt worden in 3D gescand met een iPad. Dat resulteert in een 3D-model van die persoon. En dat model kan worden aangepast. Sforza: “Om alle mogelijke resultaten te laten zien, worden er voor en na foto’s gemaakt. De nagebootste aanpassingen zie je door de VR-bril.”

Toekomst
Met de nieuwe technologie hoopt Sforza dat minder mensen spijt krijgen van hun ingreep. Op dit moment wordt de technologie alleen gebruikt voor borstvergrotingen, -verkleiningen, -liften, -reconstructies en vet overdrachten.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten