Dat een schijfje citroen je drankje net wat lekkerder maakt, hoeven we je vast niet vertellen. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat zo’n citroen ook allerlei voordelen heeft voor je lichaam. We zetten ze voor je op een rij.

Waarom citroen een perfect beautyproduct is

Snel van de fruitschaal naar je toilettas verplaatsen deze vrucht

Dat een schijfje citroen je drankje net wat lekkerder maakt, hoeven we je vast niet meer vertellen. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat citroen ook allerlei voordelen heeft voor je lichaam. We zetten ze voor je op een rij, hoef jij de gele vrucht alleen nog maar te verplaatsen van je fruitmand naar je toilettas.

Littekens verminderen
Volgens Gezonderleven zorgt citroenzuur dat de zichtbaarheid van littekens op je gezicht minder wordt en de huid sneller geneest. Last van donkere plekjes in je gezicht of wil je die voorkomen?  Knijp dan wat citroensap op een wattenschijfje en wrijf deze over de plekjes. Spoel je gezicht vervolgens goed af met koud water.

Anti-roos
Last van roos of schilfers? Ook daarvoor is citroensap de oplossing, zegt wikiHow. Meng citroensap en olijfolie en masseer het in op je hoofdhuid. Laat het ongeveer twintig minuten inwerken en was het daarna uit met shampoo.

Gezonde nagels
Op Oma Weet Raad vinden we dat citroen een wondermiddel is voor gezonde nagels. Mix olijfolie en citroensap in een kom en laat daar zo’n tien minuten je nagels in weken. Als je dit een aantal keer per week doet, merk je dat je nagels sterker en schoner worden en meer gaan glanzen.

Tegen mee-eters
Nog een tip van wikiHow: citroen tegen mee-eters. Citroenen bevatten antibacteriële stoffen waardoor het de huid reinigt. Meng wat citroensap, een eetlepel zout, een eetlepel yoghurt en een beetje honing en je hebt de perfecte scrub tegen mee-eters. Wrijf het mengsel zo’n 2-3 minuten over je huid en was het vervolgens af met warm water. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten