Deze bizarre plastische ingrepen worden steeds populairder

Waar plastische chirurgie eerst taboe was, is het vandaag de dag een alsmaar groeiende business.

Surgeon, Medical procedure, Scrubs, Room, Medical, Operating theater, Service, Hospital, Medical glove, Physician,
Marlon Lara via Unsplash

De wereld van de plastische chirurgie. Iedereen is er razendbenieuwd naar, maar tegelijkertijd durft niemand erover te praten. Inmiddels zijn termen als botox, fillers en liposuctie algemeen bekend. Veel andere, minder vaak voorkomende, plastische ingrepen worden nu steeds populairder.

Waar plastische chirurgie eerst taboe was, is het vandaag de dag een alsmaar groeiende business. Volgens het laatste rapport van International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) zijn ingrepen als schaamlipcorrectie of vagina-vernauwing de snelstgroeiende operaties ter wereld. Nieuwe trends die door sommigen als bijzonder worden bestempeld, worden steeds populairder. Hieronder vind je acht voorbeelden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Labiaplasty

Labiaplastie is de medische term voor het verkleinen van de schaamlippen. Onderzoek van ISAPS laat een stijging van 45 procent zien in het aantal uitgevoerde labiaplasties.

Waar sommige vrouwen een schaamlipverkleining ondergaan om ongemakken tegen te gaan tijdens sporten (of bewegen in het algemeen) of het dragen van bepaalde kleding, willen anderen de ingreep laten uitvoeren na hun bevalling of om esthetische redenen.

2 Penoplasty

Niet alleen bij de vrouwen verdwijnen taboes, ook mannen stappen sneller naar de plastisch chirurg om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Een nieuwe rage in plastische chirurgie is de penisvergroting. Hierbij wordt door middel van liposuctie vet uit de buikregio gezogen om dit vervolgens in de penis te spuiten.

3 Dimpleplasty

Een cosmetische ingreep waarbij kuiltjes in de wangen worden gemaakt. De operatie is vooral populair onder milenials. Niet alleen omdat het door anderen als 'heel aantrekkelijk' wordt gezien, maar ook omdat de procedure redelijk simpel is.

Dimpleplasty duurt ongeveer een half uurtje en heeft geen narcose nodig. De chirurg maakt een incisie aan de binnenkant van je wang om een wangspier als het ware kapot te maken. Het resultaat: kuiltjes wanneer je lacht.

4 Liposuctie voor je knieën

Que?! Ja, je leest het goed. Het klinkt vreemd, maar een mooie vorm knie blijkt voor sommigen een belangrijk element te zijn voor een mooi, symmetrisch been.

Vet rondom je knieën is niet makkelijk weg te krijgen door middel van sporten of diëten. Dat is waar knie-liposuctie komt kijken.

5 Umbilicoplasty

Nog een gevalletje 'wat?'. Steeds vaker krijgen plastisch chirurgen de vraag om navels te hervormen naar de wens van de patiënt.

De ingreep wordt in de medische wereld ook wel umbilicoplasty genoemd en wordt vaak uitgevoerd na een zwangerschap, gewichtsverlies of buikoperaties - of voor esthetische redenen.

6 Oorlelverkleining

Klinkt misschien gek, maar deze ingreep kan een uitkomst zijn voor degenen die onzeker zijn over de grootte van hun oorlel (door bijvoorbeeld het langdurig dragen van zware of grote oorbellen). Het is een simpele procedure waarbij de patiënt dezelfde dag nog naar huis mag. De ingreep duurt niet langer dan twintig minuten.

7 Baardtransplantatie

Deze ingreep is vooral de afgelopen jaren 'een dingetje' onder mannen geworden. De voornaamste reden is dat het hebben van een baard tegenwoordig een trend is. Klinkt misschien vreemd, maar dit is wel degelijk een oplossing voor mannen die van zichzelf geen of weinig baardgroei hebben.

Tijdens de ingreep worden haarzakjes achterop het hoofd (daar groeien de dikste haren) naar iemands gezicht verplaatst.

8 Handinjecties

Iemand kan er qua gezicht nog zo jeugdig uitzien, het zijn de handen die je leeftijd vaak verraden. Met dit in gedachten is het geen wonder dat handinjecties de nieuwe cosmetische trend is.

Tijdens de procedure worden handen geïnjecteerd met hyaluronzuur om verouderingstekenen zoals zichtbare aders, pezen en rimpels te verminderen. De ingreep is populair bij zowel vrouwen als mannen boven de 40 jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body