De betekenissen en krachten van kristallen op een rij

Laat die positieve energie maar stromen

Various Shapes of Natural Himalayan Pink Salt
MirageCGetty Images

Je hebt zelf misschien wel één of meer kristallen, hangend aan een ketting of gewoon als woonkamerdecoratie. Maar weet je ook wat de betekenis en kracht van die stenen is? No worries, we leggen in een heuse kristallengids precies uit wat onderstaande kristallen doen en welke je nodig hebt in je leven.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rozenkwarts
Rough rose quartz crystal rocks
Getty Images

De rozenkwarts staat vooral voor liefde. Dit kristal laat je open staan om liefde te kunnen ontvangen en te geven, maar laat je ook meer van jezelf houden. Rozenkwarts is onderdeel van eeuwenoude Chinese beautyroutines en is onder andere verwerkt in de Jade Roller van The Coucou Club.

2 Moldaviet
Moldavite is a form of tektite and can be found in shades of green or green/brown. Moldavite is “glassy” in appearance and has intricate distinctive patterning over its surface.
Getty Images

Deze groene steen heeft een helende en beschermende werking. De Moldaviet helpt een gebroken hart te helen en beschermt je tegen negatieve energie.

3 Howliet
Rock, Mineral, Metal, Fashion accessory, Gemstone,
Getty Images

Het Howliet kristal heeft een kalmerende energie. Het kristal geeft inzicht in hoe je dingen moet aanpakken en helpt je om controle over je leven te krijgen. Dit kristal is fijn om in je slaapkamer te leggen, voor een goede nachtrust.

4 Amethist
Amethyst, Violet, Purple, Gemstone, Fashion accessory, Mineral, Plant,
Getty Images

De prachtige Amethist heeft een beschermde en zuiverende werking. De energie die het kristal afgeeft, versterkt je intuïtie en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf en je slechte gewoontes te veranderen.

5 Agaat
Pink agates, studio shot
Getty Images

Het kristal Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. Met een Agaat op zak voel je je veiliger en krijg je een gevoel van emotionele rust en balans. Daarnaast is de Agaat ook ontstekingsremmend en verlicht de steen pijn.

6 Carneool
Orange, Yellow, Amber, Amber, Gemstone, Fashion accessory, Jewellery,
Getty Images

Dit kristal geeft je kracht, energie en doorzettingsvermogen. Carneool stimuleert creativiteit en kan inspiratie bieden als je bijvoorbeeld een writersblock hebt.

7 Zwarte Toermalijn
Black tourmaline abstract background
Getty Images

De Toermalijn is er in verschillende kleuren. Zo zijn er naast zwarte stenen ook roze en gele kristallen. De zwarte steen heeft specifiek de kracht om negativiteit en angsten uit de weg te ruimen. Een zwarte Toermalijn versterkt wilskracht en herstelt persoonlijk evenwicht. Daarnaast beschermt de steen je tegen moderne stralingen die vrijkomen van bijvoorbeeld je computer of smartphone.

8 Pyriet
Gemstone, Fashion accessory, Diamond, Jewellery, Metal, Silver, Engagement ring, Ring, Silver, Platinum,
Getty Images

De goudkleurige Pyriet bevordert zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven en helpt je inzichten te geven in de oorzaak van schadelijke situaties of symptomen van ziekten. De steen is pijnstillend en is verlichtend voor vrouwen met heftige menstruatiekrampen.

9 Bergkristal
Crystal rock on white background
J-PalysGetty Images

Het bergkristal heeft een enorme geneeskrachtige werking. De steen is zuiverend, vitaliserend, pijnstillend en koortsverlagend. Het bergkristal versterkt het immunsysteem en geeft je lichaam balans.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Body