Striae is lelijk? Nee, helemaal niet zelfs. De kunstenaar Sara Shakeel vult stretchmarks in met glitter en viert de 'huidscheuren' juist. En dat ziet er zo uit:

Deze vrouw maakt kunstwerken van striae

Veel vrouwen balen als ze striae op hun huid hebben, wat nergens voor nodig is. Kunstenaar Sara Shakeel vindt dat je je eigen striae moet omarmen. Hoe zij dat doet? Door stretch marks in te kleuren met glitter.
Surrealistisch
Op Instagram deelt de kunstenaar verschillende foto's en collages, die surrealistisch aanvoelen. Denk aan een oceaan in een mond of een heelal in een brievenbus, maar ook aan glitters op de plek van stretch marks.

Persoonlijk onderwerp
Aan Cosmopolitan vertelt de kunstenaar hoe ze op dit idee is gekomen: "Het onderwerp van Stretch marks is heel persoonlijk voor me." Sara kreeg zelf een paar 'strepen' op haar huid nadat haar gewicht was toegenomen. Met haar kunstwerken wil ze het negatieve gevoel dat we bij striae hebben vervangen voor een positief gevoel. En dat doet ze door er iets extra moois van te maken.
Bespreekbaar maken
Toen Sara de glitterstriae maakte, twijfelde ze er in eerste instantie over: "Ik weet nog hoe ik me voelde toen ik de glitter stretch marks maakte. Ik was best wel bang om de foto's te uploaden. Ik kom uit Pakistan en daar is kunst of striae nog niet echt bespreekbaar."

Machtig en vrij
Onder de posts op Instagram vertelt de kunstenaar wat de glitterstriae voor haar betekent: “Ik heb me nog nooit zo machtig en vrij gevoeld. Ik ben trots op mijn striae.”


De andere kunstwerken op haar Instagramaccount zijn ook zeker de moeite waard. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten