De Amerikaanse Maggie Greene wilde op haar zestiende model worden. Ze viel af tot op het punt dat ze niet langer ongesteld werd. Daarna gooide ze het roer om. Nu is ze plussize model.

Maggie (19) ging van nauwelijks eten en calorieën tellen naar een carrière als curvy model

De Amerikaanse Maggie Greene droomde haar hele leven van een modellencarrière. Toen ze zestien jaar oud was, besloot ze haar levensstijl om te gooien en alles te doen wat ze kon om een ‘modellenlichaam’ te hebben. Het resultaat? Een ongezond lichaam en een ongelukkige geest. 

Nu is Maggie curvy model en zit ze (letterlijk en figuurlijk) een stuk beter in haar vel. Aan de Amerikaanse Harper’s Bazaar vertelt ze haar verhaal.

Dunne (rol)modellen
De 19-jarige keek als tiener op tegen alle dunne modellen die ze op social media voorbij zag komen. Ze kopieerde hun workout- en eetschema’s en telde alle calorieën die ze binnenkreeg: “Mijn doel was om niet meer dan 900 kilocalorieën per dag binnen te krijgen en om drie keer zo veel te verbranden. Ik sportte drie uur per dag en verloor heel snel veel gewicht.”

Te dik
Aan vrienden en familie zei Maggie dat ze gezond afviel. “Maar zelfs na al het gewichtsverlies, keek ik in de spiegel en was ik ervan overtuigd dat ik dik was. Ik woog mezelf en vond het getal op de weegschaal niet laag genoeg,” vertelt Maggie.

Nog meer afvallen
Na maanden afvallen, schreef ze zich in bij een modellenbureau. De agenten hadden interesse in haar. Ze mocht model zijn, mits ze nog meer zou afvallen. Maar Maggie had zich voor die tijd al zo erg uitgehongerd, dat ze niet meer ongesteld werd:

“De dokter stelde vast dat ik amenorroe had. Dat betekent dat de menstruatiecyclus stop staat als gevolg van uithongering, ondervoeding en te veel beweging.”

Aankomen
Na het verzoek van de agenten om nog meer af te vallen, gooide Maggie het roer om. Ze probeerde niet meer na te denken over calorieën of kilo’s, maar bleef wel gezond eten en bewegen. Beetje bij beetje kwam ze weer aan:

“Een ochtend stond ik in mijn ondergoed voor de spiegel. Eerst was ik geschokt. Ik bleef staren, tot er opeens een grote glimlach op mijn gezicht verscheen. Voor het eerst in maanden keek in de spiegel en dacht: wow, ik heb borsten. Ik heb billen. Ik zie er behoorlijk goed uit.”

Plussize model
Even later werd Maggie benaderd door een bureau voor curvy modellen. Bij haar nieuwe agenten maakt het niet uit dat ze af en toe een paar kilo aankomt of kwijtraakt. Het resultaat? See for yourself:

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten