Aha, dus dit moet je doen om je bos krullen perfect in model te brengen

Tips, tips, tips

bos-krullen-perfect-model
Getty Images

Waar vrouwen met steil haar altijd krullen willen, zo willen de curly ladies (it's me) vaak niets liever dan steile lokken. Want de regel 'krullend haar is veel volume, dus is geweldig' gaat vaak niet op, omdat er ook een keerzijde zit aan de zegening die krullen heet.

Krullen betekent: eigenwijs, pluizig, haat aan regen, veel werk om te temmen, droog en vaak onhandelbaar. Gelukkig bestaan er manieren om wel te genieten van je bos met krullen, daarom een lijstje met tips.

 1. Kokosolie
  Krullend haar is droger dan steil haar, en dus hebben krullen meer hydratatie en voeding nodig. Kokosolie is je beste vriend. Het vermindert pluizig haar en hydrateert. Gevolg: glanzende lokken. Verwarm een beetje kokosolie in je handen en smeer 't uit over je punten (niet bij de aanzet, dan wordt het sneller vet). Extra tip: last van roos? Breng een beetje verwarmde kokosolie aan op de hoofdhuid en masseer dit goed in. Laat het een paar uur intrekken en voilà.
 2. Krullen draaien (daarna diffuser)
  Als je haar nat is, zitten je krullen vaak mooi in model en pluizen ze niet. Dat willen we zo houden. Dat doe je door elke krul om je vinger heen te wikkelen en in model te draaien. Kost even wat werk om dat voor elke krul te doen, maar het resultaat mag er zijn. Wil je écht mooi resultaat: droog je haar vervolgens met een diffuser en de complimentjes over je coupe vliegen je tegemoet.
 3. Haar vast, haar lost
  Dit klinkt raar, maar werkt echt. Als je je krullen aan de lucht laat drogen, kan je kapsel nog wel eens pluizig en lichtelijk ontploft uitpakken. De truc: doe je haar om het half uur vast, dan weer los, dan weer vast enzovoorts. Hou dit vol totdat het droog is. Je zult merken, eenmaal droog heb je wel je natuurlijke krul, maar minder pluis en eigenwijsheid.
 4. Tangle Teezer
  Vergeet alle andere borstels. De Tangle Teezer is een professionele haarborstel die speciaal is ontwikkeld zodat je haar niet knoopt of klit. De borstel is een stuk zachter voor je haar en je klitten gaan er makkelijker en pijnloos uit. Ze hebben 'm ook voor dik haar.
 5. Haarmasker
  Onthoud: stap na het haren wassen nooit de douche uit zonder een haarmasker te hebben gebruikt. Een masker hydrateert en voedt, net wat jouw bos krullen nodig heeft. Nog beter: doe kokosolie in je haar en laat het een nacht in je haar trekken als leave-in-conditioner.
 6. Hydraterende producten na het wassen (arganolie)
  Na het douchen ben je nog niet klaar. Gebruik voordat je je haar kamt een spray (ik vind de 'Rijke voeding' of 'Vochtherstel' van Gühl heel fijn). Dit maakt kammen een stuk prettiger. Doe daarna een beetje Arganolie in de punten (probeer pure Arganolie te vinden en geen producten die Arganolie bevatten). Het hydrateert je haar niet alleen, maar het voedt het ook en het zorgt dat het er gladder uitziet.
 7. Regelmatig naar de kapper
  Je haar wordt onder andere pluizig door gespleten haarpunten. Gespleten haarpunten plus krullend haar is dubbel veel pluis. Daarom is het raadzaam regelmatig naar de kapper te gaan om de dode puntjes eraf te laten halen.
 8. Kam met wijde tanden
  Zet een borstel in een bos met krullen en het wordt een groot onhandelbaar pluisfestijn. Gevalletje alsof je met je hand in een stopcontact hebt gezeten. Om dat in het vervolg te voorkomen kun je het beste een kam met wijde tanden gebruiken. Dit zorgt voor minder pluis en gedoe. Beter nog: kam je haar door je vingers erdoorheen te halen.
 9. Was je haar niet elke dag
  Als je je haar elke dag wast, was je de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en haar. Hierdoor wordt zowel je hoofdhuid als je haar droog en broos. Zo min mogelijk wassen dus.
 10. Gebruik douchemuts tijdens conditioner
  Zet een douchemuts op wanneer je haarmasker intrekt. De warmte wordt vastgehouden in de muts, waardoor de haarschubben open gaan staan en het masker beter wordt opgenomen.
 11. Say no to sulfaten, siliconen en parabenen
  Deze bestanddelen zitten vaak in haarproducten zoals shampoo, conditioner en masker. Het maakt je haar wel goed schoon, maar doet ook veel minder goede dingen voor je haar. Lees: droog en broos.
 12. Voorzichtig je haar drogen met handdoek
  Haar is heel kwetsbaar als het nat is. Als je je haar droogt met een handdoek, ga dan niet als een bezetene te werk. Dep je haar voorzichtig droog, in plaats van te wrijven. Nog beter: gebruik een t-shirt om je haar te drogen.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar