Deze 5 dingen kun je beter niet met je haar doen voor het slapen gaan

Gezond en vitaal haar vereist een ijzeren discipline

niet-met-haar-doen-voor-slapen
Kyle Smith

Een gezonde haardos, het is te vergelijken met topsport. Want de juiste voeding staat op nummer één en de verzorging prijkt op de tweede plek. Maar wat dacht je van de don’ts? Dit kun je beter niet doen voor het slapen gaan.

Wassen, borstelen, olie, verzorging; we houden er allemaal onze ochtendrituelen op na. Maar ons haar heeft ook voor het slapen gaan een degelijk ritueel nodig om gezond en vitaal te blijven. Wijs de slechte gewoontes de deur. Zoals:

 1. Oude kussenslopen
  Net als dat je af en toe een nieuw onderlaken moet aanschaffen, verdient ook je kussen een nieuw sloopje. Door het draaien in je slaap wordt het materiaal stugger, dit is op den duur slecht voor je haar. Je kunt investeren in een zijden kussenhoes. Hierdoor wordt je haar minder pluizig en klitterig.

 2. Haarelastiekjes met metaal
  Als je haar lang is, dan kom je vaak in de verleiding om het (deels) uit je gezicht te halen door middel van een elastiekje. Will je tijdens het slapen je haar ook omhoog dragen? Doe dat dan met een los elastiekje in plaats van het welbekende loeistrakke elastiekje met een metalen tussenstukje. Dit metalen tussenstukje kan tijdens je gedraai voor klitten, haarbeschadiging en uitval zorgen. Bovendien ligt een strak elastiekje niet echt comfortabel. Be honest!

 3. Slapen met nat haar
  Was jij het liefst je haren vóór het slapen gaan in plaats van in de ochtend? Zorg er dan voor dat je haar al redelijk droog is voordat je onder de wol kruipt. Want wanneer je met nat haar gaat slapen is je haar extra kwetsbaar. Het is breekbaar en rekt makkelijker uit. En dan zijn al die maskertjes voor niets geweest, op de heerlijke geur na dan.

 4. Teveel borstelen
  Kam jij je haar het liefst net zo vaak als dat je op je telefoon kijkt? Niet doen! Beperk het kammen tot zo’n twee a drie keer per dag. Je hoeft je haar ook niet elke avond te kammen voor het slapen gaan. Geef je kam een avondje vrij en je hoofdhuid ook. Borstel je haar van de puntjes en werk langzaamaan omhoog.

 5. Slapen in een ‘droge’ kamer
  Een droge lucht is niet alleen slecht voor je huid, maar het is even goed slecht voor je haar. Misschien realiseer je je het niet, maar de droge lucht in je slaapkamer kan de reden zijn voor je droge haar. Zorg dat je je kamer regelmatig lucht en een raampje open zet. Better safe than sorry!
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar