5 opmerkingen die je altijd krijgt als je krullend haar hebt

''Waarom stop je niet eens met dat stijlen?''

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ze zeggen altijd dat wanneer je krullend haar hebt, je het liefst stijl haar wilt, en andersom. Daar zit zeker een kern van waarheid in. Ikzelf heb - als ik er niks mee doe - een bos vol krullen. Máár, ik ben daar eigenlijk helemaal niet tevreden mee. Er hoeft maar een drupje te vallen en de ene na de andere krul springt erin. Zelfcontrole, ho maar.

Ook het dagelijkse stijlen van mijn haar heeft soms maar weinig nut. Mijn haar leidt - vooral na een half uurtje fietsen - een eigen leven. Zelf word ik er gek van, maar er zijn een hoop mensen om me heen die juist te kennen geven dat ze jalóers zijn op mijn haar. Vaak krijg ik dan ook de volgende opmerkingen te horen als ik met mijn bos krullen in het openbaar verschijn. Herkenbaar?

 1. ''Ik snap niet dat je ontevreden kan zijn met zulk haar.''
  Wacht maar, totdat je in een regenbui belandt en naderhand in de spiegel kijkt. Hallo, pluis!

 2. ''Ik wou dat ik net zulke krullen had als jij.''
  We kunnen elkaar een hand geven: ik wou dat ik net zulk stijl haar had als jij.

 3. ''Hoef jij je haar wel te kammen?''
  Jup, nou en of. Juist vaker dan meiden met stijl haar, aangezien er snel klitten ontstaan gedurende de dag.

 4. ''Mag ik je krullen eens aanraken?''
  Krullend haar wordt soms gezien als een bezienswaardigheid. Eh, thanks, no.

 5. ''Waarom stop je niet eens met dat stijlen?''
  Dat is helaas makkelijk praten als je zelf in het bezit bent van een stijl kapsel. Het stijlen geeft mij een rustig gevoel. Ik weet hoe mijn haar er ongeveer uit ziet als ik in de spiegel ga kijken. Heel control freak-achtig, misschien, maar de stijltang is voor mij een survivaltool. Een dag geen stijltang, een dag niet geleefd.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar