Haartrend-alert: zo creëer je de perfecte wetlook

Met uitleg van een haarstylist

wetlook-haar-trend-stijl-negin-mirsalehi
Marc de Groot

Van Negin Mirsalehi tot Jessie Jazz Vuijk en Doutzen Kroes; celebrities en influencers kiezen steeds vaker de wetlook als kapsel. Maar ook jij kunt de hairdo heel simpel thuis namaken. Dewi Rotgers, masterstylist bij Rob Peetoom en trainer aan de Rob Peetoom Academy, legt je haarfijn uit hoe.

Preppen
"Preppen is het allerbelangrijkst. Dit doe je door een mousse in de aanzet van je gewassen haar aan te brengen. Ik gebruik voor een wetlook altijd de Redken Full Effect mousse. Hierna föhn en kam je je lokken naar achter en zorg je dat het helemaal droog is. Met het product maak je je haar 'klaar' voor de wetlook."

Wax
"Als je erg fijn haar hebt, kun je het beste een wax gebruiken. Bij dikker haar kies je voor een gel. Vermeng je gel dan wel met een olie of shinespray om het iets zachter te maken. Breng het product alleen in de aanzet van je haar aan en kam het gelijkmatig naar achter. Als je het bij jezelf doet, is het het makkelijkst om aan de voorkant van je hoofd te beginnen."

Effect
"Wil je een grof effect? Gebruik dan alleen je vingers om de wetlook te creëren. Voor een fijnere look, kun je een kam of borstel gebruiken om de wax aan te brengen. Mijn favoriet is de Denman stylingborstel."

Do's en dont's
"Als do geef ik je vooral mee dat je niet moet vergeten te preppen. Alleen dan creëer je echt een perfecte wetlook. En doe het altijd op gewassen haar. Wat je niet moet doen, is de wax of gel in de lengte van je haar aanbrengen. Doe het echt alleen in je aanzet."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar