Zo verberg je vet haar zonder droogshampoo

Grote kans dat jij deze middelen in je keukenkastje hebt staan

portret van een vrouw met vol haar
CAROLINE TOMPKINSGetty Images

Komt die uitgebreide douche- of baddersessie net niet lekker uit? Of wil jij je haar minder wassen zodat het uiteindelijk minder snel vet wordt? Naast droogshampoo zijn er genoeg andere opties om vet haar te voorkomen. We zetten 3 mogelijkheden voor je op een rij.

Babypoeder

Talkpoeder kun je voor meer dan alleen de billetjes van een baby gebruiken. Zodra je wat babypoeder tegen je haaraanzet aanbrengt, word je haar stugger en krijgt het meer volume. Een andere positieve bijkomstigheid is, is dat het je haar minder vet maakt.

Uitdroging voorkomen

De talkpoeder zorgt ervoor dat de oliën die de haren vet maken, worden geabsorbeerd. De poeder is ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar het is ook fijn om uitdroging van je haar te voorkomen wanneer je het vaak wast. Een klassieke win-win situatie dus.

Talkpoeder aanbrengen

Breng de talkpoeder aan op droog haar, maar zorg eerst dat je het haar in delen opsplitst. Doe dit met een borstel met natuurlijke haren. Deze zorgen ervoor - in tegenstelling tot een synthetische borstel - dat het haar gereinigd wordt. Je kamt het vuil eruit en verdeelt daarmee ook de oliën. Breng de babypoeder aan op een make-up kwast en verdeel de poeder zo gelijkmatig mogelijk over je haaraanzet. Kam de poeder er na een aantal seconden weer uit.

Gebruik babypoeder met mate

Pas deze truc één keer toe en was daarna je haren. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat de talkpoeder de huidporiën verstopt. Dit kan voor acne of uitslag zorgen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Baking soda

Zowel bejubeld als neergehaald in de wereld van haar: het gebruik van baking soda. Lees je daarom in over de voors en tegens voordat je direct je keukenkastje induikt.

Baking soda aanbrengen

Het gebruik is vrij makkelijk. Voeg een eetlepel baking soda toe in een kop met water en roer tot de baking soda is opgelost. Breng het middel aan op je natte hoofdhuid, masseer het in en laat het minstens 30 seconden intrekken.

Langer haar met meer volume

Je haar zou niet alleen minder snel vet worden door het goedje, maar volgens voorstanders groeit het sneller en krijgt het ook meer volume. Toch zijn er ook tegenstanders van baking soda voor je haar. Het product kan je haar te veel uitdrogen en niet voldoende verzorgen. Daarnaast kost het meer tijd omdat je de hoofdhuid goed moet wassen. Daarnaast kan het irritatie van de hoofdhuid veroorzaken. Op het internet wordt er zelf geschreven over haaruitval.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Touperen

Vertrouw jij je lokken niet toe aan huis-tuin-en-keuken middelen? Dan lijkt het erop dat touperen de beste optie is voor jou. Hierdoor valt het minder op dat je haar vet is en toe aan een wasbeurt.

Hoe kan ik touperen?

Gebruik een kam of klip en pak het bovenste gedeelte van je haar en trek deze omhoog. Kam je haren vanaf het midden van de pluk met een puntkam weer terug. Je doet het goed wanneer je haar omhoog blijft staan zodra je het loslaat. Vergeet na het touperen de bovenste laag van je haar niet licht te kammen. Anders lijkt je haar enorm klitterig.

Droogshampoo

Pak je bij nader inzien toch liever de spuitbus? Haarstylist Kristel de Haan deelt haar droogshampoo geheimen en vertelt hoe je deze het beste aanbrengt. Mocht je nog willen weten wat het perfecte product is voor jouw haar, dan vind je hier een artikel met de beste droogshampoos getest door de redactie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar