10 haartrends waar we vroeger allemaal aan meededen

Ergens tussen 2000 en 2005 maakte jij je schuldig aan één van deze trends

Haartrends 2000
Getty Images

We kunnen ons keer op keer verbazen hóe erg trends veranderen. Het ene moment vinden we iets prachtig; enkele jaren later schamen we ons kapot dat we ergens mee liepen. In de vroege jaren van dit millennium waren er vooral heel veel haartrends waar we nu vraagtekens bij zetten. Er waren accessoires in overvloed, en ze waren niet allemaal zo tijdloos als we destijds dachten.

Bloemen in je haar

Haartrends 2000
Alibaba

De mooiste versiering voor je kapsel waren vilten of satijnen bloemen in je haar. Lekker handig, op een clipje. Het liefst lekker over the top gecombineerd met grote oorbellen, een opvallende ketting én lekker veel lipgloss.

Elastiek met haar

Haarelastiek met plukjes
AliExpress

De rommelige knot was dé haarstijl in de early 2000's, en die werd net even rommeliger gemaakt door het elastiek met haar. Het liefst in spiky plukjes, maar er was ook de gekrulde variant. Paste nooit écht bij je haarkleur, maar dat mocht niet uitmaken.

Klem met haar

Haartrends 2000
Alibaba

In dezelfde categorie hadden we de klem met staart. Als je je korte coupe eens af wilde wisselen met een lange staart in synthetisch Barbie-haar.

Haardonuts

Haardonut
AliExpress

Ineens was de 'rommelknot' uit, en liep iedereen rond met een volle, perfect gevormde ronde knot. Dit alles met dank aan de haardonut. Een zegen voor iedereen die een beetje volume miste.

Alles wat Dewi had

Dewi van Idols
Idols / RTL

Dewi van Idols was de original influencer – toen zij gekleurde dreads had, wilden we allemaal gekleurde dreads. Ook haar bijzondere lippiercing werd meteen een trend. Het resultaat? Dat er in 2002 op iedere middelbare school in elk geval één Dewi-kloon rondliep.

Vlinderclipjes

Vlinder clipjes
AliExpress

Iedereen had ze in het begin van de 2000's: vlinderclipjes waren peak Lizzie McGuire. We kunnen ons voorstellen dat deze dingen binnenkort een comeback maken.

Blond met donkere onderlaag

Lindsay Lohan
Evan AgostiniGetty Images

Denk Christina Aguilera in Dirty, denk Amanda Bynes, Ashlee Simpson en Lindsay Lohan. Dé grote trend in 2002/2003 was om je blonde lokken op te leuken met een donkerdere onderste laag.

Chunky highlights

Chunky highlights
Mark MainzGetty Images

Waar highlights nu zo natuurlijk en fijntjes mogelijk moeten zijn, mochten ze in 2002 vooral gezíen worden. Zo breed en opvallend mogelijk, zoals bij Kelly Clarkson. We noemden ze ook wel zebra-highlights.

Bumpits

Bumpit
Bumpit

The higher the hair, the closer to God, dachten we blijkbaar in de noughties. Dus bumpten we ons haar massaal met Bumpits, om die Amy Winehouse / Jersey Shore-look dunnetjes over te doen.

Het zigzag-diadeem

Zigzag diadeem
Bol.com

De zigzag-haarbanden waren populair bij iedereen: van modemeisjes tot voetbaljongens (we kijken naar jou, David Beckham). Een tijdje lang waren ze níet uit het straatbeeld weg te denken, en ongemerkt verdwenen ze weer. Like nothing ever happened.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar