Glamour test: de beste droogshampoos

Staak je zoektocht naar de fijnste droogshampoo. Wij deden het werk voor je!

Glamour-test-fijnste-droogshampoos
Glamour

We kunnen inmiddels niet meer zonder droogshampoo. Maar welke is de beste? De Glamour-redactie nam de proef op de som en transformeerde in de beauty consumentenbond.

Glamour test: rode lippenstift
Glamour

Charlotte, fashion assistent

Balmain Paris Hair Couture 300 ml €27,50

Hoe vind je de verpakking? Niet teveel poespas, de fles staat mooi in mijn badkamer.
Hoe ruikt het?
Heerlijk. Het liefst zou ik het elke dag in mijn haar sprayen.
Zie je een witte waas?
Nee, ik zie geen witte waas.
Houdt het product vet haar tegen? Als ik mijn haar om de 2 dagen was, dan houdt het vet haar tegen. Als het langer niet gewassen wordt, dan heb ik wel iets sterkers nodig om mijn haar fris te houden.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen?
Om de twee dagen wassen.
Krijgt je haar meer volume?
Niet heel veel, maar voor mij genoeg.
Blijf je het gebruiken?
Ja zeker, ik ben fan.
Score

4
5
Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Babette Grunder, Digital Content Manager

Bumble and Bumble Prêt-à-Powder très invisible 150 ml €30,82

Hoe vind je de verpakking? Persoonlijk houd ik meer van een strakke, rustige flacon, maar je herkent direct het merk Bumble and Bumble als je de spuitbus ziet. Daarnaast is het een fijn, handzaam formaat.
Hoe ruikt het?
Ik kan de geur niet echt omschrijven, maar het ruikt fris. Dat kan ik waarderen. Zo heeft mijn parfum de overhand.
Zie je een witte waas?
Nee, je ziet niks wanneer je het product spuit. Super fijn, want zo hoef ik niet onzeker te zijn of ik vergeten ben om een witte plek uit te kammen.
Houdt het product vet haar tegen? Ja, mijn haar ziet er de eerste uur frisser uit. Ik heb diezelfde dag wel een tweede keer nodig om er zeker van te zijn dat mijn haar er fris uit blijft zien.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Een dag extra. Door de droogshampoo was ik mijn haren twee keer in de week.
Krijgt je haar meer volume?
Mijn haar kreeg in de eerste twee uur meer volume, daarna 'zakte' het wel weer in.
Zou je het blijven gebruiken?
Nee, ik denk het niet. Ik vind de prijs niet opwegen tegen de kwaliteit. Het is een prima droogshampoo, maar het verricht geen wonderen. Dat verwacht ik wel van een prijzige droogshampoo. Als het product lager geprijsd zou zijn, dan zou ik 'm zeker opnieuw aanschaffen.

3
5

Fleur Kroodsma

Love Beauty and Planet organic green tea dry shampoo Delightful detox 245ml €7,49

Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Hoe vind je de verpakking? Mooi, het ziet er goed uit. Ik vind het fijn dat het een vegan product is. Ik krijg het idee dat droogshampoos vaak chemisch zijn en schadelijk voor mens en milieu.
Hoe ruikt het?
Heel lekker, groene thee is een van mijn favoriete geuren.
Zie je een witte waas?
Nee, soms kan ik een jeukende hoofdhuid krijgen van droogshampoo maar bij dit product heb ik dat niet.
Houdt het product vet haar tegen? Ja, het werkte goed. Helaas zorgt de droogshampoo niet voor extra volume. Door mijn haar met slag krijg ik vaak een volume boost van droogshampoo maar bij deze gebeurt dit niet.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? 1 à 2 dagen extra. Normaal was ik mijn haar 2 keer per week, nu 3 keer in 2 weken.
Krijgt je haar meer volume?
Nee, op het begin een beetje maar dit zakt vrij snel in.
Zou je het blijven gebruiken? Ja, alleen zou ik de volgende keer liever gaan voor de variant die ook zorgt voor volume. Ik gebruik droogshampoo om meer volume te creëren.
Score

3
5

Francien Winder, Digital Data & Performance Manager

Andrélon Pink Beachy Texture Droogshampoo 250 ml €6,09

Francien Winder
Glamour

Hoe vind je de verpakking? Prima.
Hoe ruikt het?
Verrassend fris! Totaal niet muf, zoals bij droogshampoo’s soms het geval is.
Zie je een witte waas?
Totaal niet.
Houdt het product vet haar tegen? Dat niet, maar het vette haar was wel beter in model te brengen doordat het ietsjes stugger werd.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Maximaal 1 dag, daarna kreeg het haar een viezige structuur door de combinatie van vet haar en droogshampoo residu.
Krijgt je haar meer volume?
De aanzet van mijn haar werd stugger waardoor het inderdaad iets meer volume kreeg, in vergelijking met vet haar zonder de droogshampoo. Echter heb ik ’t product ook gebruikt op niet vet-haar om de ‘beachy texture’ te creëren die de gebruiksaanwijzing beloofde, maar daar merkte ik helaas weinig van. Het product werkt dus prima voor het uitstellen van een wasbeurt (voor 1 dag), maar that’s it. Voor een droogshampoo prima, maar ik zou ’t niet aanschaffen voor de beachy texture, daar kan je dan beter een sea salt spray voor gebruiken.
Zou je het blijven gebruiken? Ja!

4
5

Glamour test: droogshampoo
Glamour

Marieke Scherjon, Video Producer

Andrélon verrassend volume droogshampoo, 245ml €4,99

Hoe vind je de verpakking? Ik ben een sucker voor mooi vormgegeven beautyproducten. Op mijn badkamerplankje mogen dan ook alleen de mooiste flesjes staan. Deze droogshampoo van Andrélon is me eerlijk gezegd een doorn in het oog, en moffel ik dus een beetje uit het zicht. Maar als een product goed is zie ik het graag door de vingers! Fijn dat het een grote fles is, die lang meegaat.
Hoe ruikt het?
Het ruikt lekker fris, maar wel een beetje chemisch. De geur is vrij sterk, maar ebt wel snel weg.
Zie je een witte waas?
Dat valt heel erg mee, ik voel wel een poederig laagje (ook op mijn voorhoofd), maar echt wit is het niet. Na een goede borstelbeurt is dat poederige effect ook weg.
Houdt
het product vet haar tegen? Direct nadat ik het aanbracht voelde mijn haar lekker luchtig, maar na een tijdje werd mijn haar voor mijn gevoel er juist zwaarder en slierterig van. Mijn haar voelde met het product ook niet per sé schoon aan, juist een beetje schmutzig. Na het aanbrengen voelt mijn haar poederig aan, en wanneer ik dit uit wilde borstelen merkte ik dat mijn haar er ook flink statisch van werd.Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Een à twee dagen.
Krijgt je haar meer volume?
In het begin wel, maar het zakte dus snel weer in.
Zou je het blijven gebruiken? Af en toe, als ik echt een week zonder shampoo zou moeten leven dan zou ik voor een ander product gaan. Maar voor een paar dagen niet wassen is dit product prima. Niet de allerbeste droogshampoo ever, maar in vergelijking met de zeer redelijke prijs.

3
5
Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Sabine van Oostrum, Modestagiaire

Andrélon Kokos Boost Droogshampoo, 245 ml €5,99

Hoe vind je de verpakking? Prima maar, het is geen bijzondere verpakking. Ik zou het product niet kiezen om de uitstraling.
Hoe ruikt het?
Heerlijk naar kokos.
Zie je een witte waas?
Als je het product met de goede afstand op je haren spuit zie je geen witte waas. Maar wanneer je van dichtbij het product op je haren spuit wel. Het is niet zo dat je dan echt een dikke witte waas ziet maar wel lichtelijk.
Houdt het product vet haar tegen? Het product hield vet haar zeker tegen. Soms voelde het haar alleen nog wel vies aan.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Ik kon mijn wasbeurt met 1 of 2 dagen uitstellen door de droogshampoo
Krijgt je haar meer volume?
Mijn haar kreeg niet meer volume van het product, jammer!
Zou je het blijven gebruiken? Mijn haar zag er schoner en frisser uit en het rook vooral ook stukken beter. Ik kon mijn wasbeurten uitstellen en dat was erg fijn want over het algemeen wordt mijn haar altijd snel vet. Ik zou het vaker gebruiken.
Score

4
5

lize booij
Glamour

Lize Booij, Brand Manager

Maria Nila Stockholm 250 ML, €21,95.

Hoe vind je de verpakking? Het heeft een mooie lichtgroene kleur en het is gelijk duidelijk dat het 100% vegan is.
Hoe ruikt het? Iets te zoet naar mijn mening.
Zie je een witte waas?
Het product laat een licht grijzige waas achter, maar ik moet er wel bij vermelden dat ik donkerbruin haar heb. Na een goede borstelbeurt verdwijnt dit.
Houdt het product vet haar tegen? Ja, ik merkte echt verschil na het gebruik. Mijn haar voelde frisser aan.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Normaal was ik mijn haar elke dag ( Ik weet dat het slecht is), maar nu kan ik het om de dag doen.
Krijgt je haar meer volume?
Ja, veel meer! Mijn haar werd een stuk stugger.
Zou je het blijven gebruiken? Ik vind de geur iets te zoet, daarom zou ik het niet blijven gebruiken. Maar als je van een wat zoetere geur houdt, dan is het een topproduct.
Score

4
5

Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Floortje van der Linden, Online Stagiaire

Boots Blossom Dry Shampoo Refresh & Revitalise 200 ml €1,65

Hoe vind je de verpakking? Ik vind de verpakking lekker vrolijk en kleurrijk! Handig dat het opvalt, zo vind je hem snel terug in je tas.
Hoe ruikt het? Het heeft inderdaad een bloesemgeur; lekker zoet en fris. De geur is niet te sterk, maar dat is juist prettig.
Zie je een witte waas? Bij deze droogshampoo zie je totaal geen witte waas! Het is echt een doorzichtig product.
Houdt het product vet haar tegen? Matig tot voldoende. Het product is vrijwel onzichtbaar (geen witte waas), maar in de eerste instantie dacht ik ‘help! Dit maakt het alleen maar erger,’ gelukkig was dat niet het geval. Na meerdere malen een dunne laag in de aanzet van mijn haar gespoten en mijn haar doorgekamd te hebben, leek het niet meer vet. Toch had ik niet écht vertrouwen in het product en heb ik hem in mijn tas meegenomen om het ’s middags bij te werken. Het voelde ook niet ‘ontvet,’ maar het zag er wel goed uit. Anderen – aan wie ik het gevraagd heb – vonden ook niet dat mijn haar er vet uit zag.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? 1 dag.
Kreeg je haar meer volume? Het product geeft minimale structuur aan je haar. Volume kan je het niet echt noemen.
Zou je het blijven gebruiken? In de eerste instantie denk je dat je haar er door deze droogshampoo juist vetter uitziet, maar als je genoeg spuit en het laat ‘opdrogen,’ is het effect wel natuurlijk en mooi. Ik ga de rest van de bus zeker gebruiken, maar ik zou dit om eerlijk te zijn geen tweede keer kopen. Merken zoals Batiste doen nét iets meer met je haar qua volume en geven mij een zekerder gevoel, met dit merk was ik steeds bang dat mijn haar er onverzorgd en vies uitzag. Voor degene die een ‘licht’ product zoeken, die niet opvalt en je haar mooi sluik laat zitten, is dit wel een aanrader. Groot pluspunt is ook dat het niet té zwaar geparfumeerd is en daardoor (denk ik) te gebruiken is voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.
Score

2.5
5

Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Elke Cremers, Digital Editor

Andrélon Special Zomerblond Droogshampoo, 245 ml €5,99

Hoe vind je de verpakking? Zoals we gewend zijn van Andrélon: simpel en praktisch.
Hoe ruikt het?
Het ruikt heel fris! De geur blijft ook lekker lang hangen, soms ruik ik ’s middags nog een vleugje voorbij komen.
Zie je een witte waas?
Nee, helemaal niet. De droogshampoo is vanaf het begin al redelijk kleurloos en matcht heel goed met mijn (blonde) haar.
Houdt het product vet haar tegen? Jazeker. De droogshampoo doet precies wat het beschrijft: een frisse, zomerse look tussen de wasbeurten door geven.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Ik gebruik droogshampoo meestal maar één dag, om mijn haar daarna te wassen. Toevallig liet ik deze droogshampoo twee dagen zitten, omdat mijn haar er nog prima uitzag.
Krijgt je haar meer volume?
Iets meer, maar van mij hoeft dat niet zo.
Zou je het blijven gebruiken? Dat olieachtige gevoel leek echt uit mijn lokken te verdwijnen. In plaats daarvan voelde mijn haar zachter, frisser en voller. De prijs-kwaliteit verhouding is top, dus ja, ik zou het product nog eens kopen.
Score

4
5

Nikita Hussainali
Glamour

Nikita Hussainali, Brand Executive

Love beauty planet – Citrus & Camelia dry shampoo, 245 ml €6,74

Hoe vind je de verpakking? Ik vind de verpakking er mooi uit zien. Ik ben wel meer fan van de kleine verpakkingen voor in mijn tas. Deze vind ik erg groot.
Hoe ruikt het?
Het product ruikt fris.
Zie je een witte waas?
Nee, bijna niet. Ik spoot er enorm veel in waardoor er een witte waas ontstond. Deze was binnen no time weer weg toen ik erdoorheen ging. Vergelijkbaar met andere producten gaf dit niet snel een witte waas.
Houdt het product vet haar tegen?
Ik vind het tegen vet haar werken, maar ik kreeg er niet meer volume van.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen?
Twee dagen.
Krijgt je haar meer volume?
Nee, dat viel best mee. Ik had meer verwacht.
Zou je het blijven gebruiken?
Je haar ziet er schoner uit en het is niet meer vettig. Ik merk wel dat het wat stugger werd. Ik zou het product niet weer kopen, want ik ben op zoek naar een volume gevende droogshampoo.
Score

3
5

Ginger Biel
Glamour

Ginger Biegel, Stagiaire Vormgeving

Andrélon Langer Fris, 245 ml €6,29

Hoe vind je de verpakking? De verpakking past goed bij het merk Andrélon. Helemaal paars en als toevoeging een groen-gele kleur die bij het thema ‘fris’ hoort. Ziet er strak maar wel heel leuk uit!
Hoe ruikt het? Het product heeft een sterke, frisse geur.
Zie je een witte waas?
Ik heb bij het sprayen van deze droog shampoo geen witte waas gezien.
Houdt het product vet haar tegen? Dit product houdt na de eerste keer sprayen vet haar tegen. Na de tweede keer al minder.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Je kunt het wassen zeker één wasbeurt uitstellen. Als je hem een keer hebt gebruikt en vervolgens erg vet haar hebt, heeft deze droogshampoo niet veel nut meer. Dan kun je beter douchen.
Krijgt je haar meer volume?
Ja, je haar krijgt zeker volume. Je kunt je haar ook goed in model brengen met deze droogshampoo. Als je haar echt heel vet is, krijg je denk ik niet het volume dat je wilt.
Zou je het blijven gebruiken? Ik zou hem zeker blijven gebruiken. Ik heb best snel vet haar, dus dan is deze ideaal als ik mijn haar snel wat volume wil geven. Hij ruikt ook lekker fris en fruitig!
Score

4
5


Glamour test: de beste droogshampoos
Glamour

Saskia van Langevelde, Creative Director

Maria Nila Colour Guard Complex, 250 ml €21,74

Hoe vind je de verpakking? Mooi. Het is heel simpel en voelt Scandinavisch. Het heeft een mooie kleur blauw.
Hoe ruikt het? Subtiel. Ik hou er niet van als het overheersend is.
Zie je een witte waas?
Nee, geen witte waas. Dat is super fijn. Ik heb heel donker haar en een witte waas is vaak bij andere merken wel een probleem.
Hield het product vet haar tegen? Mijn haar is niet heel vet. Ik was het maar 1 keer per week, maar het zag er goed uit.
Hoelang kun je een wasbeurt uitstellen? Een week
Kreeg je haar meer volume? Het ziet er mooier en iets verzorgder uit. Ik kreeg niet ineens mega veel volume, maar wel een beetje.
Zou je het blijven gebruiken? Ja, heel graag!
Score

4.5
5

Ga je op reis? Glamour heeft de fijnste, mini droogshampoos voor op reis voor je geselecteerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar