Je pony bijknippen in quarantaine? Zo doe je dat

Je pony kan nu eenmaal niet zó lang wachten op een knipbeurt

Young woman with wet leaf
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Je eigen pony knippen. Iets wat we niet altijd helemaal goed zien gaan, met als bewijs de honderden fail-filmpjes op YouTube of het Joe Exotic-kapsel van Miley Cyrus. Maar wat als je nu al een pony hebt, nu alle salons gesloten zijn? Dan heb je waarschijnlijk geen andere keuze dan het toch zelf bij te moeten knippen.

Zelf een pony knippen

De meeste kappers zullen dit in een normale situatie hoogstwaarschijnlijk afraden. Maar hé, het is ook niet prettig om met een gordijn voor je ogen rond te moeten lopen omdat je al maanden geen kapper hebt gezien. Wij vertellen je daarom hoe je het beste zelf je pony kunt bijknippen tijdens de quarantaineperiode.

Bekijk ook: dus dít is het geheim van Ariana Grande's lange haar

Side note, heb je nog geen pony, maar wil je er wel een? Wacht dan nog even tot de kapsalons opengaan en laat je pony dan daar knippen. Wanneer er al een pony bij je is geknipt, is het een stuk makkelijker om deze bij te knippen dan wanneer je er nog geen hebt. De basis van de pony is the key.

Stappenplan pony knippen

Stap 1

Zorg ervoor dat je haar net gewassen en droog is en breng het in model zoals je het normaal gesproken ook hebt zitten. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker om je eigen pony bij te knippen.

Stap 2

Gebruik een kam met brede tanden om de pony van de rest van je haar te scheiden door een driehoekige vorm te maken. Verdeel je pony vervolgens in drie verschillende secties: een middenvlak dat net zo breed is als je neus, en een linker- en rechterkant. Zorg dat er géén haar bij zit wat nog niet bij je pony hoort.

Stap 3

Begin met het knippen van het middelste stuk door kleine opwaartse knipjes te maken. Dit dunt je haar vast wat uit, zodat je geen harde lijn krijgt. Dat zorgt ervoor dat je bij de volgende stap makkelijker kunt knippen.

Stap 4

Wanneer het haar fijn genoeg is geknipt, moet je je schaar een beetje kantelen zodat je diagonaal kunt gaan knippen. Zo kun je je gewenste lengte bepalen en het haar afknippen. Knip niet te snel en te veel af, begin met kleine stukjes. Je kunt er altijd meer afhalen wanneer het nodig is.

Stap 5

Is het middengedeelte goed gelukt? Pak dan een klein plukje van het geknipte deel als 'guide' voor de rest. Ga dan naar de linker- of rechterkant en herhaal stap 3 en 4. Zorg ervoor dat, wanneer de pony samenvalt, het goed aansluit aan het middelste stuk en het gelijk geknipt is. Als dit er goed uitziet doe je hetzelfde met de andere kant.

Pony stylen

Als het goed is ziet je pony er na deze vijf stappen weer als nieuw uit en kun je er weer een tijdje tegen aan. Stijl je pony vervolgens met speciale haarverzorgingsproducten zodat het goed in model blijft zitten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar