Klaar met je geverfde haar? Zo krijg je je eigen haarkleur terug

Uitgroeien is niet de enige optie

70th emmy awards   arrivals
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

De meeste mensen die hebben geëxperimenteerd met hun haarkleur weten dat het moeilijk is om het perfect te krijgen... en om weer terug te gaan naar je eigen haarkleur.

Iets wat veel mensen tijdens de afgelopen lockdown wel weer wilden. Omdat je zelf hebt geprobeerd je haar te kleuren bijvoorbeeld, of omdat het zoveel werk kost om alles bij te houden en je daar helemaal geen zin in had.

Ik zou niet moeten lachen, maar TikTok's "I Just Did A Bad Thing" thread staat vol met mensen die uit verveling en wanhoop hun eigen haar hebben gebleekt en geverfd en waar het faliekant mis is gegaan. "Ik zag dit en moest lachen en huilen tegelijk," schrijft top kapster Rita Hazan op haar Instagram. "Haarkleur en bleek zijn chemicaliën waarmee je niet zomaar kan spelen. We zijn hiervoor naar school geweest en zijn jaren getraind. We hebben niet voor niets een diploma!"

Haren kleuren is best wel technisch. Je moet niet alleen weten welke kleuren je nodig hebt om tot een bepaald kapsel te komen, je moet ook weten hoe het haar er voor gekleurd is en wat voor soorten bleek er zijn gebruikt. Dit kan namelijk allemaal reageren met wat je nu gebruikt in het haar en kan zorgen voor lelijke en onverwachte effecten.

Het is dan ook moeilijk om naar je originele haarkleur te komen dan je misschien denkt. Maar als je van de verf af wil en je eigen haar goed wil doen, zijn dit de stappen die je moet volgen.

Ik heb het drie haar experts gevraagd en zij kwamen met het volgende advies...

Knip het er uit

Het is het beste om je haar zo kort mogelijk te knippen als je van je geverfde haar af wil. Hoe korter je het knipt, hoe sneller je weer terug bent. Ga bijvoorbeeld voor een korte pixie cut, of een chique Franse bob. Dit kapsel is heel veelzijdig en een minder grote stap dan helemaal kort.

Een andere optie is een kort kapsel met pony. Een pony helpt om de uitgroei meer in te laten blenden, maar je zal het wel een aantal keer moeten knippen om de kleur er helemaal uit te krijgen. Het ligt natuurlijk wel aan de vorm van je hoofd, maar een soft mullet kan ook mooi zijn én helpt bij het minder worden van de kleur.

Pas je producten er op aan

Zilvershampoo's en uitgroei spray zijn essentieel als het gaat om het uitgroeien van je haarkleur. We adviseren je niet om zelf met verf aan de haal te gaan omdat haarkleur over haarkleur vaak niet werkt. Het werkt het beste om met een color remover te werken, maar dat kan je beter aan een professional overlaten.

Om de kleur wat op te peppen kun je wel een zilvershampoo gebruiken. Het kan gele tonen goed opheffen, maar het werkt wat minder bij oranje tonen. Probeer ook niet teveel te gebruiken, dat kan er voor zorgen dat de kleur vlekkerig wordt. Het ongeveer om de vier tot vijf wasbeurten gebruiken is het best.

Uitgroei spray of poeder kan ook goed werken om uitgroei tijdelijk te verbergen. Een spray is beter voor grotere stukken uitgroei, poeder voor de kleinere stukken.

Strategisch verven

Als je voor de lange weg gaat zal het teruggaan naar je eigen haarkleur langer duren dan een middagje bij de kapper. Je kan beginnen met je haar verven in een kleur die dicht bij je eigen kleur ligt en vanaf daar verdergaan.

Als de uitgroei bestaat uit een rechte lijn is het zaak om deze zo onopvallend mogelijk te maken, maar dit moet je niet haasten. Je kunt dit het beste doen door voor een kleur te kiezen die dicht bij je eigen kleur ligt en op de plekken waar het iets vervaagd moet worden. Zo lopen de kleuren goed in elkaar over en kan je haar lekker groeien zonder dat je het bij moet verven.

Laat het wel over aan een professional, zij kunnen prachtige dingen met je haar doen. Wanneer je het haar bijvoorbeeld van licht naar donker wil verven moet je het haar eerst pre-pigmenteren, wat betekent dat je eerst warmte toe moet voegen aan het blonde haar voordat je het bruin verft. Wanneer het té warm wordt krijgt het een rode ondertoon, wanneer er te weinig warmte in zit wordt de kleur groen.

Ben je klaar met verven en wil je je grijze haar omarmen? Dan moet er gekeken worden naar de kleurpatronen in je haar, daarom is het zaak om met een uitgroei van ongeveer zes weken naar de kapper te gaan. Dan kan de kapper kijken hoe ze zo natuurlijk mogelijk een overloop kunnen maken, waardoor de grijze kleur stukje bij beetje door de kleur heen komt.

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar