Is aloë vera hét geheim voor gezond haar?

Alvast een klein tipje van de sluier: je haar breekt minder snel

portrait of young confident woman
Natalia Mantini / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Hoe ik ook zweer bij Olaplex voor mijn beschadigde haar, als er een natuurlijke oplossing is, dan ben ik daar zeker voor. Aloë vera schijnt veel voor dit probleem gebruikt te worden. Miljoenen vrouwen stelden Google de volgende vraag: "Is aloë vera het geheim voor gezond haar?" Ik ben zo vrij geweest om dit zelf uit te zoeken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is aloë vera?

Aloë vera is een plantensoort van het Aloë-geslacht. De plant wordt al duizenden jaren gebruikt om verschillende gezondheids- en medische problemen te behandelen. Het komt in verschillende vormen zoals gels, crèmes, capsules en het is zelfs terug te vinden in drankjes. Je kan het rechtstreeks op de huid aanbrengen om verschillende huidaandoeningen te behandelen of het als een gezondheids- en welzijnsproduct gebruiken.

Aloë vera zonder chemicaliën

"Zorg dat je altijd een aloë vera product koopt die vrij is van herbiciden en pesticiden," zegt Simone Thomas van Simone Thomas Wellness. "Je wil niet de stap maken naar natuurlijke producten en er dan achterkomen dat deze vol zit met chemicaliën. Het is ook de moeite waard om van te voren een allergietest te doen omdat een hoop mensen allergisch voor aloë vera zijn."

Voordelen van aloë vera voor je haar

Volgens Simone zijn aloë vera shampoo's en conditioners geschikt voor elk haartype, maar vooral wanneer je last hebt van een droge, jeukerige hoofdhuid of roos. "Het geeft daarnaast verlichting voor mensen die last hebben van eczeem, dermatitis of psoriasis," voegt ze eraan toe. Andere voordelen zijn:

 • Het werkt ontstekingsremmend en gaat irritatie van de hoofdhuid tegen
 • Roos verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij de antibacteriële werking
 • Dode huidcellen op je hoofdhuid worden hersteld en daarnaast stimuleert aloë vera de haargroei
 • Als je een aloë vera conditioner gebruikt wordt je haar zijdezacht én glanzend
 • Aloë vera shampoo's zorgen voor een schone hoofdhuid die helpen de bloedcirculatie te stimuleren en natuurlijke oliën te produceren, voor een gezonde haardos
 • Het maakt vet haar grondig schoon

  Professionals over aloë vera voor je haar

  Voor mijn onderzoek sprak ik ook met Rachel Zipperian van Herbal Essences over de werking van aloë vera. "Aloë vera bevat gezonde micronutriënten zoals antioxidanten en polysachhariden die het haar voeden. Om deze reden wordt aloë vera ook vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten om beschadigde cellen te herstellen, zoals wanneer je verband bent."

  Haar breekt minder snel

  Daarnaast vertelt Aaron Carlo, stylist van TRESemmé dat aloë vera goed is om je hoofdhuid te verzorgen. Het zit vol met vitaminen die je haar en hoofdhuid in goede conditie houden. "Het heeft een natuurlijke PH-waarde dus het zal je hoofdhuid niet irriteren. Dat is heel fijn wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Je ziet het vaak als hoofdingrediënt in shampoo's en conditioners om het haar gehydrateerd te houden. Dit samen is een fijne combinatie voor sterk en gezond haar dat minder snel breekt en dus mooie, glanzende lokken oplevert. Dat is altijd een bonus!"

  Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar