Ken jij 'm al? De shampoo die de beautyschappen verovert

Een mooi design, geen plastic, zeepvrij én pH-neutraal

foamie shampoo
Foamie Shampoo

Deze post is in samenwerking met Foamie Shampoo tot stand gekomen.

Een tijd geleden sprak ik met mijn kapper over haarverzorgingsproducten. Ze vroeg me of ik wist welke ingrediënten er in mijn shampoo zaten. Ik besefte me dat ik hierop ontkennend moest antwoorden en ik hier nooit bij stil gestaan had. "Gek toch," vervolgde ze ons gesprek. "Je weet wel wat je op je gezicht smeert en doet daar je best voor met dure crèmes, maar je weet niet wat je met shampoo op je hoofdhuid smeert." Tja, dat had ze een punt...

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geen onnodige ingrediënten

Ik was er dan nog niet mee bezig, gelukkig bekommeren sommige beautymerken zich wel over dit vraagstuk. Zo bevat Foamie Shampoo en conditioner bars geen onnodige ingrediënten en zijn deze perfect aangepast op de behoeften van je haar en hoofdhuid. Daarnaast bevat het product 0% zeep, is het pH-neutraal en bevat het product geen parabenen en sulfaten. Hierdoor wordt het haar zacht, maar effectief gereinigd en verzorgd. Ten slotte zijn de producten ook nog eens veganistisch en dierproefvrij. Tijd dus om de Foamie Shampoo en de conditioner bar te testen!

Van Aloë You Vera Much tot de Shake Your Coconut

De bars hebben een stijlvol design in pastelkleurige tinten. Ik heb normaal haar, maar met het kouder wordende weer kunnen mijn lokken wel wat extra liefde gebruiken. Daarom kies ik voor de bar Hibiskiss, die geschikt is voor beschadigd haar. Heb jij droog haar? Dan is de Aloë You Vera Much perfect en kies de Shake Your Coconut wanneer je normaal haar hebt. Mocht je krullend haar hebben, dan zijn de nieuwe formules die verkrijgbaar zijn bij Etos, ook nog curly proof!

Glamour's Foamie shampoo review

Voordat ik met de bar over mijn haren en hoofdhuid strijk, zorg ik eerst dat hij nat is. Daarna wrijf ik hem tussen mijn handen, waardoor er een beetje schuim ontstaat. De vorm is ideaal, want door de bolling glijdt hij goed over mijn haren. Toegegeven: wanneer je nooit eerder een bar hebt gebruikt, is het even wennen. Je zit namelijk niet direct onder het sop. Toch betekent dit niet dat je haren niet goed gewassen zijn. Veel merken laten hun shampoos expres schuimen, zodat je het gevoel hebt dat je haar schoner is. Dit is vaak niet goed voor je haar, omdat er uitdrogende ingrediënten inzitten.

Klaar met je badkamerritueel? Hang de bar weer netjes aan het katoenen koord. Er komt geen plastic bij kijken, waardoor je bijdraagt aan minder plastic in de oceanen en daarbij een beter milieu. Een extra groot pluspunt dus.

Het resultaat? Na het wassen glanst mijn haar, maar voelt het wel iets zwaar aan. De volgende dag is dit weg en heb ik juist veel volume. Wat mij betreft is Foamie vanaf nu een graag geziene gast in mijn badkamer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wil je net als ik de Foamie Shampoo en conditioner bars aan je badkamerritueel toevoegen? Je koopt de shampoo voor €4,95 bij Etos. Je hebt er ongeveer 25 wasbeurten plezier van!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar