De 5 grootste haar-fouten die iedereen maakt (en zo maak je ze niet meer)

Lees en leer

de meest gemaakte haar fouten
Edward BerthelotGetty Images

De koude en veranderende temperaturen zijn funest voor je haar. Zelfs als je heel veel voorzorgsmaatregelen neemt - zoals je haar een break geven van gloeiendhete stylingtools, regelmatig een voedend en hydraterend haarmasker aanbrengt en het kleuren tot een minimum beperkt - zal er een moment aanbreken dat je je haar onbedoeld beschadigt. Glamour zocht daarom uit wat de meest gemaakte haar-fouten zijn, en belangrijker nog: wat je ertegen kunt doen. Wedden dat jij je ook schuldig maakt aan één van de onderstaande dingen.

Haar verzorgen

Te strakke kapsels

Er zijn veel verschillende factoren die kunnen bijdragen aan haar dat dunner wordt en haaruitval, waaronder onderliggende hormoonproblemen, medicatie, postpartum, stress, auto-immuunziekten, voedingstekorten, allergische reacties, you name it. Maar ook de keuze in haarstijlen kunnen funest zijn. Is een loeistrakke paardenstaart jouw signature look? Heel leuk, maar gun je haar zo nu en dan ook wat rust en draag het wat vaker los. Zoveel spanning op de haarwortels kan op lange duur resulteren in haaruitval. En áls je dan voor een strakke coupe kiest, gebruikt dan ook liever een scrunchie of elastiekjes zonder metaal. Je haren kunnen aan het metaal blijven haken, met als gevolg dat ze afbreken.

Druipend nat haar föhnen

Ook dit is a big no no! Allereerst wordt het hierdoor niet alleen moeilijk om je haar te stylen, het kán ook hitteschade veroorzaken als je meteen op de hoogste stand föhnt. Idealiter moet je haar handdoekdroog zijn, voordat je met je föhn aan de haal gaat en daarna bouw je de temperatuur op. Maar wat je nog liever doet, is een stylingtool gebruiken die helemaal geen hittebeschadiging veroorzaakt. Ja echt, ze bestaan. De Hydraluxe PRO Föhn EC9001 uit de Hydraluxe Pro-collectie van Remington maakt gebruik van gelijkmatige warmteverdeling. Dankzij Hydracare Sensor-technologie wordt de luchtstroom continu gereguleerd. Deze nieuwe föhn is zodanig ontworpen dat je 'm op een veel lagere temperatuur kunt gebruiken die gezonder voor jouw haar is, en tóch snelle en mooie resultaten biedt. Win-win, als je het ons vraagt.

Nat haar borstelen

Nat haar is zeer kwetsbaar waardoor het sneller kan beschadigen, daarom gebruik je liever een kam op je natte lokken dan een borstel. Heb je last van klitten? Kam dan niet hard van bóven naar beneden, je zult merken dat je haar op den duur afbreekt en dat wil je niet. Wat je liever doet, is van beneden naar boven werken en zachtjes de klitten uitkammen. En nog een pro-tip: je kunt ook een leave-in conditioner gebruiken om het makkelijker te maken.

Te hete stylingtools

We snappen de gedachte: hoe heter de stylingtools, hoe sneller je klaar bent. Right? Niets is minder waar. Het is een algemene misvatting dat stylingtools niet optimaal werken als ze niet zo heet zijn. Als je je haar stylet op de hoogst mogelijke temperatuur, zal het je haar op langere termijn onnodig veel beschadigen. Je verzwakt namelijk de buitenste laag van het haar, waardoor het kwetsbaar wordt en vanaf de onderkant afbreekt. De Hydraluxe PRO Steiltang S9001 van Remington steekt daar een stokje voor. De steiltang maakt gebruik van de Hydracare Mist-technologie, die laagjes nevel aanbrengt op het haar. Hierdoor ontstaat er extra hydratatie en maak je het haar buigzamer, waardoor je het haar makkelijker op een lagere temperatuur kunt steilen zonder hittebeschadiging. Nog een plus: de platen zijn voorzien van een keramische coating die verrijkt is met vochtbehoudende micro-conditioners die het haar niet alleen voeden, maar ook hydrateren en beschermen. Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau (voor jezelf), zet 'm dan samen met de föhn vast hoog op je wishlist. Je shopt ze nu beiden bij Douglas met €20 euro cashback! Deze actie loopt tot en met 10 januari 2021.

Je haar te heet wassen

Heerlijk, zo'n hete douche. Zeker nu de temperaturen voelbaar zijn gedaald. Wat je echter vooral niet moet doen, is je haar wassen met heet water. Kies in plaats daarvan voor koud water. De haarschubben worden hierdoor gedicht, wat resulteert in minder doffe en pluizige coupe. Extra lekker: masseer je hoofdhuid tijdens het wassen, je stimuleert hiermee niet alleen de doorbloeding, maar de haarzakjes krijgen meer zuurstof en de dode huidcellen komen los. Alsof je zo uit de kappersstoel komt!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar