Hoe maak je een haarborstel schoon?

De kans is groot dat die van jou momenteel vol bacteriën zit

hoe maak je een haarborstel schoon
Matthew PeytonGetty Images

Verscheidende haren, stofdeeltjes, resten van haarproducten en hoofdschilfers (ieh! De naam alleen al). De gemiddelde haarborstel is een bron van bacteriën. De plukjes haar uit je borstel trekken is geen rocket science, maar hoe krijgen we toch die verdomde pluisjes weg die rondom de pinnetjes gaan zitten? Glamour zocht het uit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maak je borstel iedere dag schoon

Zit je borstel as we speak vol met haren? Dan komt deze tip voor nu te laat. Maar zorg er vanaf nu voor dat je elke dag de haren uit je haarborstel haalt. Dat klinkt wellicht iets overdreven, maar daardoor voorkom je de kans dat je haren rondom de pinnetjes draaien en je ze daarom niet meer weg krijgt.

Knip de haren los

Mochten je haren al om de pinnetjes gewikkeld zijn, dan is het slim om tussen de pinnen over het midden van je borstel het haar te knippen met een schaar. Daardoor kun je vervolgens deze twee haardelen er in één keer aftrekken.

Leg je borstel in een bad met soda

Haren verwijderd? Dan is het nu tijd om ook de bacteriën vaarwel te zeggen. Maak een badje voor je borstel en strooi er soda bij. Dit product zorgt ervoor dat de ronde stofbolletjes die om de pinnetjes gaan zitten losweken. Houd een oude tandenborstel bij de hand. Hiermee schrob je echt het allerlaatste vuil weg.

Check voordat jij je borstel onderdompelt wel even of je een borstel hebt met kussentjes. Het is belangrijk dat jij deze niet volledig onderwater duwt, want dan is de kans groot dat je borstel van binnenuit gaat stinken. föhn dus altijd je borstel droog na het schoonmaken om deze kans te verkleinen.

Haarborstel panty hack

Vind je deze handelingen te veel werk, maar wil je niet onnodig nieuwe borstels kopen? Doe een pantykousje om je haarborstel, knip hem open (zodat je alleen de voet van de panty hebt) en doe er een elastiekje omheen. Je zult zien dat de pinnetjes door de panty steken. Op deze manier kun je gewoon jouw haren kammen. Zie jij dat de pinnetjes weer pluisjes en haren vasthouden? Dan trek je de panty inclusief alle viezigheid eraf.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar