Dit is de meest gegoogelde beautyvraag van 2020

Het antwoord zal je niet verbazen

de meest gegoogelde beautyvraag 2020 zelf haar knippen thuis
Alessandro Lucioni

Van 'leuke dingen om thuis te doen' en 'de beste skincareroutines' tot 'de leukste puzzels en bordspellen', 'hoe maak ik Dalgona coffee' en 'wie is Carole Baskin?'; we zochten dit jaar heel wat af op Google, zo blijkt uit hun Year in Google-overzicht. Ook onze prangende beautyvragen bleven niet onbeantwoord. Maar welke vraag werd nou het meest gegoogeld? Het antwoord zal misschien niet geheel als verrassing komen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haar zelf knippen

Omdat de kapperszaken en beautysalons het overgrote deel van het jaar gesloten zijn geweest, waren we veelal op onszelf en good old Google aangewezen. Niet geheel onverwacht werd er dit jaar dan ook het meest gegoogeld op:

‘Hoe knip je zelf je haar?’

Soit, dit jaar gingen we dus massaal aan de haal met de kappersschaar (en nog vaker met een huis-tuin-en-keuken-exemplaar die we ergens uit een kast trokken). Bij sommigen pakte dit experiment beter uit dan bij anderen, maar gelukkig waren daar social media. Echt, what a time to be alive.

Dode punten knippen

Er waren genoeg professionals die bereid waren om op afstand te helpen, zoals de beroemde haarstylist van Kim Kardashian, Chris Appleton, die een viral tutorial deelde over hoe mannen thuis het beste hun haar kunnen knippen (bekijk 'm hier!). Ook haarstylisten Hollie Rose Clarke en Syd Hayes deelden hun expertise met Glamour UK om het aantal haardrama’s tot een minimum te beperken. We weten natuurlijk dat het thuis knippen van ons haar niet ideaal is, maar als je het dan toch zelf wil bijpunten, heeft het tweetal in ieder geval een paar goede tips.


Het begint met het gebruiken van de juiste tools. De schaar die professionals gebruiken, is natuurlijk niet hetzelfde als de schaar die thuis hebt liggen. "Een goede scherpe kappersschaar is cruciaal. De mesjes zijn gemaakt om haar af te knippen," legt Clarke uit aan Glamour UK. "Met een keukenschaar zal je niet dezelfde resultaten boeken, dus het is wenselijk om te investeren in een schaar die geschikt is om dit klusje te klaren," voegt Hayes daaraantoe. Maar when all fails zou een recht nagelschaartje de beste optie zijn, adviseert ze. Daarnaast heb je ook een kam, twee clipjes, een elastiekje, een handdoek en een spiegel met goede verlichting nodig.

"Ik raad mensen aan om te beginnen met schoon en geföhnd haar," zegt Hollie. "Wanneer je haar vet is, zal het aan elkaar plakken, waardoor je vaak per ongeluk meer haar wegknipt dan nodig is." Je zóu je haar ook nat kunnen knippen, vertelt Syd. "Als het enkel om de lengte gaat kan dat. Houd er wel rekening mee dat je haar altijd wat korter is, zodra het is opgedroogd. Een pony zou ik daarom absoluut niet nat knippen." Speciaal voor iedereen die het nodig heeft, heeft Hollie een TikTok-video opgenomen waarin ze de stappen precies doorloopt. Kijk maar!

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hé en nu je hier toch bent; áls je dan aan de haal gaat met je schaar en zelf een pony wil knippen; zo doe je dat het best. Zónder op Joe Exotic te lijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar