Vaginale schimmelinfectie crème tegen haaruitval is nu dus een ding

Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt. Dít is wat experts erover te zeggen hebben

feminine sexual diseases concept
Carol YepesGetty Images

Mijn haar is heilig. Period. Ik ga al jaren naar dezelfde kapper, die precies weet hoeveel eraf mag, hoe kort mijn voorste lokken moeten en hoe ik het geföhnd wil hebben. Daarnaast besteed ik meer geld aan haarproducten dan dat ik uitgeef aan skincare en make-up. Geen haar op mijn hoofd die er dus aan denkt om een crème tegen vaginale schimmelinfectie op mijn hoofd te smeren. Ja, je leest het goed: vaginale schimmelinfectie crème. Volgens beautysite Byrdie is dit hét product dat mensen tegenwoordig in hun haren smeren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haarverlies tegen gaan

Tijdens onze dagelijkse Zoom-meeting met het digital team is het vandaag één van de onderwerpen op de agenda: de trend om vaginale schimmelinfectie crème te gebruiken om haarverlies tegen te gaan. Ik roep misschien wel het hardst dat ik het nooit, maar dan ook echt nooit zou uitproberen. Echter blijk ik wel een uitzondering te zijn. Volgens Byrdie is vaginale schimmelinfectie crème namelijk het nieuwe fenomeen. En dan niet voor down under, maar juist voor bovenop.

In vaginale schimmelinfectie crème - bij Byrdie hebben ze het vooral over het merk Monistat - zit het ingrediënt miconazol, een antischimmelmiddel. Nu luidt nog steeds de vraag: wat moet je ermee op je hoofdhuid? Volgens gecertificeerd tricholoog dr. William Gaunitz - een tricholoog is iemand die gespecialiseerd is in haarziekten en haarafwijkingen - bevindt zich er wel degelijk schimmel op onze hoofdhuid. Deze kunnen ontstekingen veroorzaken en haaruitval beïnvloeden.

Haaruitval oorzaak

Eén plus één is twee, moeten sommigen gedacht hebben. Want als het voor vaginale schimmel werkt, waarom dan niet voor de schimmel op je hoofdhuid? Think twice, want volgens dr. Gaunitz zijn er genoeg andere middelen, waaronder speciale shampoo's, die je hiervoor kunt gebruiken. Door een vaginale schimmelinfectie crème te gebruiken, krijg je volgens hem met een grote omweg hetzelfde effect. With that being said legt hij ook uit dat een crème als Monistat alleen werkt als je haarverlies de oorzaak is van een overgroei aan schimmel op je hoofdhuid. Vaak zijn dingen als stress, ziekte, hormonale schommelingen of een dieet juist de boosdoener.

Hoofdhuid verzorgen

Het is echter niet klinisch bewezen en er is verder ook geen bewijs dat vaginale schimmel crème helpt tegen haarverlies. Zo vertelt dermatoloog dr. Marie Hayag. "Al het bewijs is puur anekdotisch. Ik raad het niet aan om het uit te proberen. Juist omdat er andere bewezen behandelingen zijn, die je beter als optie kunt gebruiken." Daarnaast kan het gebruiken van vaginale schimmel crème voor de hoofdhuid zelfs meer schade aanbrengen dan het goed voor je is.

Verstopte poriën, droogheid, schade aan de haarzakjes en wellicht zelfs meer haaruitval. Dit zijn volgens dr. Gaunitz enkele bijwerkingen die om de hoek kunnen komen kijken. En dan hebben we het nog niet eens over de irritatie en eeuwige jeuk die je ervan kunt krijgen. Houd de vaginale schimmelinfectie crème dus lekker voor niets meer en minder dan je vagina. Voor een prachtige bos en glanzende lokken bestaan immers genoeg andere holy grails.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar