Futloze lokken? Met déze 7 trucjes creëer jij in no time meer volume in je haar

Lees en leer

de grootste tips voor meer volume in je haar
Gregory Scaffidi

Als je bent geboren met futloze lokken of als je haar in de loop der jaren dunner is geworden, kan het een hele opgave zijn om het gewenste volume te bereiken. Kan jouw haar wel een boost gebruiken? Glamour heeft zeven tips voor je die je zowel thuis, als met behulp van je kapper kunt gebruiken om je haarvolume te vergroten. Scroll gauw verder!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meer volume in haar creëren

1. Je haar bijpunten

  Het is misschien een open deur intrappen, maar bezoek de kapper met regelmaat en knip de puntjes om de zes weken bij. Om volume toe te voegen aan het haar, moet je je lokken voller laten ogen. Een kortere coupe kan de illusie wekken van een vollere haardos.

  2. Investeren in een goede föhn

  De manier waarop je je haar föhnt en de föhn die je gebruikt, zijn van invloed op het eindresultaat. Idealiter moet je haar handdoekdroog zijn, voordat je met je föhn aan de haal gaat en daarna bouw je de temperatuur op. Het is dus niet geheel onbelangrijk om te investeren in een goede föhn.

  3. DIY-rootlift

  Eén van de bekendste manieren om het volume te vergroten, is om je haar ondersteboven te föhnen. Je creëert hiermee een soort root lift, wat voor veel volume zorgt. Gebruik bij het föhnen van je haar een ronde borstel om het haar bij de wortels te liften, waarbij warme lucht onder de borstel wordt geblazen. Als je vervolgens de borstel uit je haar haalt, zorg er dan voor dat je 'm eruit draait, in plaats van dat je 'm eruit borstelt. Dit zorgt ervoor dat de vorm en de slag intact blijven. Extra pro-tip: föhn je haar tot zo’n 80 procent droog en draai je lokken in een top bun. Laat het daarna een paar minuten aan de lucht drogen. Je zult zien dat wanneer je je knot loshaalt, je ongekend veel volume hebt.

  4. Je haar teasen

  Touperen is één van de snelste en goedkoopste manieren om direct en veel volume te creëren. Het kan echter ook schade aan het haar veroorzaken. Gebruik voor het touperen van het haar daarom een texture-spray. Dit zorgt ervoor dat het haar wat meer textuur krijgt en zo blijft het getoupeerde haar goed op z'n plek zitten. Het liefst gebruik je voor deze methode ook een toupeerkam; pak een pluk haar vast, steek de kam in het midden van je haar en duw 'm voorzichtig naar beneden tot aan de wortel. Beweeg de kam niet op en neer over hetzelfde deel van het haar, want dit kan schade veroorzaken.

  5. Check de ingrediënten van je shampoo

  Wanneer sulfaten worden verwerkt in gewone, alledaagse shampoo zal je merken dat het heerlijk zal schuimen en ook het haar grondig reinigt. Dus als je een fan bent van stylingproducten zoals haarsprays, gels en droogshampoo, dan kan het gebruik van een shampoo met sulfaten helpen om productophoping op je hoofdhuid te verminderen. Hoewel shampoos waar sulfaten in verwerkt zijn het haar effectief reinigen, kunnen ze het haar ook strippen van essentiële, natuurlijke oliën, de huid irriteren én de pH-waarde van je hoofdhuid verstoren. Check hier daarom een lijst met fijne shampoos, zonder sulfaten en parabenen en de allerbeste shampoos voor fijn en dun haar.

  6. Gebruik root boosters in je haarroutine

  Volumepoeder is je redder in nood voor een volle haardos. Breng het aan op de plekken waar je daadwerkelijk meer volume wil creëren. Naast volumepoeders en -mousses, kun je ook gebruik maken van een root booster. Dit is een haarproduct dat je aanbrengt wanneer het haar nog vochtig is; enkel en alleen bij de aanzet. Let wel: hoe meer producten je aanbrengt op je haar, hoe zwaarder het zal worden.

  7. Scheiding

  Laatste tip: verander eens van scheiding. Kleine moeite, groots resultaat.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar