Vergeet beach waves! Mermaid waves is de populairste haartrend van deze zomer

Je ziet de haartrend nu overal op Instagram en TikTok

Beach waves behoren al jarenlang tot een van de populairste haartrends, maar er is een nieuwe ocean-inspired haartrend die de boel nu overneemt. Op zowel Instagram als TikTok zie je nu overal de mermaid waves voorbijkomen. Zo is de hashtag #mermaidwaves al meer dan 5,2 miljoen keer gebruikt. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen beach waves en mermaid waves?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beach waves

Beach waves zijn het resultaat van een combinatie van de wind op het strand en het zout van de zee. Bij beach waves is er veel beweging in de waves en beginnen ze al bij de kruin. Mermaid waves zijn langer, denk aan haar tot de taille. Daarnaast is de haarstijl wat piekeriger en zit er minder beweging in.

Grote sterren als Lizzo, Kim Kardashian, Ciara, Shay Mitchell en Kylie Jenner zijn groot fan van deze haarstijl. Deze zomer zullen de mermaid waves dan ook langzaamaan de beach waves van de troon stoten. Haar en make-up artist van de celebs, Chris Georges, zegt zelfs dat de mermaid waves du moment de meest aangevraagde haartutorial is.

Mermaid waves tutorial

"Om de look te creëren gebruik ik een steiltang. Je begint vervolgens een paar centimeter lager dan je kruin. Met de steiltang maak je een soort knikjes in de tegengestelde richting. Let op dat je niet te veel kracht gebruikt met de steiltang en haal de tang uit je haar voordat je in een nieuwe richting buigt. Op deze manier gaan je mermaid waves de hele dag mee."

Het enige dat je nog hoeft te doen is een texturizing of volume spray te gebruiken, zodat je look de hele dag blijft zitten. Overigens kun je in plaats van een steiltang ook een wafeltang bestaande uit drie krultangen gebruiken. Wel geldt hier: hoe groter de krultang, hoe groter de golven van je haar. Wil je dus kleinere golven, kies dan een kleinere krultang.

Bekijk hier de beste krultangen voor mooie, langzittende krullen.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar