Blond haar groen geworden? Dat kan hieraan liggen en dít kun je ertegen doen

Je haar slaat niet groen uit door chloor

kylie jenner green hair
James DevaneyGetty Images

Je kent het misschien wel; je hebt je haar een donkere kleur geverfd en je bent er ineens helemaal klaar mee. Tijd om naar de kapper te gaan. Maar ach, waarom niet gewoon zelf proberen? Of je geniet al een tijd van je mooie, blonde lokken en ineens slaan ze groen uit. Hoe kan dit? Glamour heeft het voor je uitgezocht.

Oorzaken groene gloed in haar

De grootste angst als je je haar gaat blonderen: je haar slaat ineens groen uit. Dit kan direct na het verven gebeuren, maar ook wanneer je al een tijd je blonde coupe hebt. Er zijn drie redenen waardoor dit kan:

 1. Blonderen
  Ja, het kan al dat je direct na het verven van je haar opgescheept zit met groene lokken. Door het blonderen verdwijnen namelijk de pigmenten uit je haar. Als je je haar vervolgens in de gewenste kleur blond wil verven en die tint groene pigmenten heeft, zoals asblond, donkerblond, maar ook verschillende bruintinten, dan heb je kans dat het groen doorslaat. Ouch.
 2. Zwembadwater
  Neem jij regelmatig een duik in een zwembad? Dan kan dit een van de redenen zijn voor de groene gloed in je geblondeerde haar. En dat komt niet door chloor! Say what? Deze gloed wordt veroorzaakt door koper. Koper kan in het zwembad terecht komen door algenbestrijders of door de koperen leidingen waar het water doorheen loopt.
 3. Douchen
  Heb je niet gezwommen, maar toch een groene gloed? Het kan ook zijn dat het water van jouw douche door koperen leidingen stroomt. Het gebeurt niet altijd, maar er kunnen deeltjes koper mee komen. Het koper dat dan in het water zit, hecht zich aan de proteïnes in je haar wat dus ook een groene gloed kan veroorzaken.

  Groene gloed voorkomen in haar

  Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als je gaat zwemmen, is het beste om een zwemcap op te doen. Niet zo charmant? Conditioner's got you(r hair). Maak je haar nat, breng een conditioner met siliconen (!) aan en steek je haren op als je gaat zwemmen. De siliconen weren de koperdeeltjes af. Klaar met je zwemsessie? Spoel je haar direct uit met shampoo. En wat de douche betreft? Er zijn waterfilters die zorgen dat de koperdeeltjes niet in je geblondeerde coupe terechtkomen.

  Groene gloed verwijderen in haar

  Toch een groene gloed in je haar? Probeer eens anti-roos shampoo om je haarkleur te vervagen of ketchup om opnieuw rode pigmenten in je kapsel te krijgen. Als deze oplossingen niet helpen, dan kun je kiezen voor een haartoner of semi-permanente kleuring om het weer te neutraliseren. Een kappersbezoek is hierbij een aanrader.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar