Van de Kardashians tot aan Monica Geuze: deze haarclips zie je echt bij iedereen terug

Maar wat is de functie van deze haarclips nou eigenlijk?

haarclips met papier
Selin AlemdarGetty Images

Je hebt het vast en zeker al een keer voorbij zien komen, modellen en influencers die haarclips met papier in hun haar hebben zitten. Zo zie je de haarclips continu voorbijkomen in Keeping Up with the Kardashians, wanneer Kim, Kourtney en Khloé in hun glam rooms zitten. En ook ook Monica Geuze blijkt de haarclips, zo is te zien in haar laatste vlog, te gebruiken tijdens haar beautyroutine. De grote vraag luidt alleen: wat is de functie van deze haarclips en waarom zit er vaak een dun papiertje of folie tussen?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haarclips

De belangrijkste functie van de haarclip? Het haar uit het gezicht houden. Door de jaren heen zijn er echter trends gekomen waarbij het clipje ook gebruikt wordt als haaraccessoire. De haarclips zijn inmiddels te koop in alle kleuren en vormen. Bekende designers zoals Prada, Gucci en Chanel brachten de afgelopen jaren hun mooiste creatie van het haarclipje uit.

Naadloze haarclips

De haarclip die bij fashion shows, fotoshoots en in de glam room van onder anderen de Kardashians verschijnt, is vaak de naadloze haarclip. Deze speciale haarclip zorgt ervoor dat het haar goed blijft zitten en er geen knikje in komt de je wel krijgt als je het haar bijvoorbeeld achter de oren schuift. Je wil natuurlijk niet dat het perfect gestylde haar verpest wordt. Maar waar is dat papiertje dan voor?

Functie haarclips met papier

Lang niet altijd wordt er gebruik gemaakt van naadloze haarclip, of wordt er, just to be sure een papiertje tussen gedaan. Hierdoor zit de klem niet strak om het haar heen, waardoor de knik uitblijft. Tijdens fotoshoots of fashion shows werken de haarstylist en make-up artist vaak tegelijkertijd. Door het haar op deze manier uit het gezicht te halen, kan de make-up artist gewoon doorgaan, maar wordt het kapsel niet geruïneerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar