Last van haaruitval? Dit zijn de tips om haaruitval te verminderen

Van genoeg water drinken tot aan shampoo met cafeïne gebruiken

haaruitval verminderen
Kirstin SinclairGetty Images

Na het haren wassen heb ik standaard een aantal slierten haar in mijn hand, na het borstelen pluk ik bij het schoonmaken van mijn haarborstel een halve pruik uit de borstel en na het föhnen is de vloer bezaaid met losse haren. Kortom: ik heb enorm last van haaruitval. Nu scheelt het dat ik genoeg haar op mijn hoofd heb en je er niks van terugziet, maar het zou fijn zijn als ik de stofzuiger eens een dag kan laten staan. Gelukkig is er een aantal tips die je kunt toepassen om haaruitval te verminderen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haaruitval verminderen

To be clear: ik heb het over onschuldig haaruitval waar je niks van terugziet. Een ernstige variant van extreme haaruitval is de ziekte alopecia. Hierbij valt het haar drastisch uit en ontstaan er kale plekken. Het haaruitval waar ik last van heb is onschuldig, maar kan wel vervelend zijn. Glamour deelt een aantal tips waarmee je je haaruitval kunt verminderen, zodat je niet door heel je huis haren van jezelf terugvindt.

Tips tegen haaruitval

 1. Water drinken
  Je kunt het misschien inmiddels niet meer horen, maar gehydrateerd blijven en dus water drinken is key. Eigenlijk is dit goed voor alles, maar dus ook om haaruitval te verminderen.

 2. Eet gezond en gevarieerd
  Ook dit lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar heeft dus ook invloed op je haar. Zorg in ieder geval dat je genoeg vitamine B, vitamine C, zink, ijzer en eiwitten binnenkrijgt. Dit kan door middel van voeding, maar je kunt ook supplementen bijslikken.

 3. Bewegen
  Je hoeft jezelf echt niet uit te gaan sloven in de sportschool, maar maak bijvoorbeeld een ommetje tijdens de lunch, ga wandelen in een mooi park of plan met mooi weer een romantische strandwandeling.

 4. Gebruik cafeïne shampoo
  Ruil de shampoo die je gebruikt eens in voor een shampoo met cafeïne. Volgens Etos laat je de cafeïne shampoo twee minuten intrekken, wat ervoor zorgt dat je haarwortels sterker worden. Het resultaat? Minder haaruitval.

 5. Koop een goede haarborstel
  Een goede haarborstel is vaak wat duurder dan de varianten die je bij de drogist kunt krijgen, maar je haar gaat er at the end of the day wel heel erg blij mee zijn. Voor iedere haartype is een andere haarborstel het beste, dus laat je goed informeren of use the internet.

 6. Kijk uit met hittetools
  Je haar wordt niet blij van hitteproducten. Periodt. Probeer hier dus mee uit te kijken en je gebruik te verminderen. Toch je haar föhnen of stijlen? Gebruik dan een föhn of stylingtool, bijvoorbeeld de producten van Dyson, die zo ontworpen zijn dat je haar er minder beschadigd van raakt.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Haar