Kort haar, het heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat je ietsje minder omkijken hebt naar je kapsel, maar kort haar betekent ook een legio aan opmerkingen van mensen die (vaak) niet zelf een kort koppie hebben.

5 opmerkingen die je altijd krijgt als je een kort kapsel hebt

''Vind je het niet zonde om je mooie haar af t e knippen?''

Kort haar, het heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat je ietsje minder omkijken hebt naar je kapsel, maar kort haar betekent ook een legio aan opmerkingen van mensen die (vaak) niet zelf een kort koppie hebben.

Grote kans dus dat jij dit soort opmerkingen wel eens aan hebt moeten horen als je lokken tot net onder je oor reiken.

1 ‘’Denk je er wel eens over na om het lang te laten groeien?’’
Het lijkt altijd wel of lang haar de standaard is. En als je geen lange bos haar hebt, word je daar maar al te vaak aan herinnerd doordat mensen vragen of je het niet langer wil laten groeien. Nee, gewoon néé.

2 ‘’Staat jouw haar na wat wind niet alle kanten op?’’
Tuurlijk, kort haar is vaak iets veerkrachtiger, maar dit betekent niet dat je er direct uitziet alsof je met je vingers in het stopcontact hebt gezeten nadat je in de wind hebt gefietst.

3 ‘’Vind je het niet zonde om dat mooie haar af te knippen?’’
Zonde? Jij hoeft in ieder geval niet lange haren te plukken uit borstels (en overal in huis), of uren voor de spiegel te staan om je lange lokken te stijlen. Tot nu toe alleen maar voordelen.

4 ‘’Je hebt zo’n geluk dat je haar kort is.’’
Kort haar hebben is een keuze, het heeft niks met geluk te maken. En als je er klaar mee bent, kun je het zo weer veranderen.

5 ‘’Je lijkt precies op [bekend iemand met kort haar]!'’
Vrouwen met kort haar worden snel gestereotypeerd. Hoe vaak krijg je niet te horen dat je op een of andere celeb lijkt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet klopt. Fout: vrouwen met kort haar zijn uniek. En lijken echt niet zomaar op elkaar. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten