De gigantische haarclip van vroeger - vooral bekend van het personage Rachel uit Friends - maakte afgelopen week tijdens New York Fashion Week zijn comeback. Niemand minder dan Alexander Wang blies het haaraccessoire nieuw leven.

Dit haaraccessoire van vroeger is weer helemaal hip

De mega haarclip uit de 80s maakt z’n comeback

© Friends

Weet je nog die haarclip die Rachel van Friends vaak droeg? Ook wel bekend als de ‘bananenspeld’ of ‘claw clip’. Die haarclip is dus weer helemaal hot.

Back to the 80’s
Nu zal je de gigantische haarklem waarschijnlijk alleen nog gebruiken tijdens het opmaken, maar daar gaat verandering in komen. Ga dus maar even flink zoeken in je badkamerkastje, want met deze klassieker mag jij weer de straat op.

Alexander Wang maakt een throwback
Alexander Wang brengt de claw clip terug in de fashionwereld met zijn show tijdens New York Fashion Week. En niet met de minste variant. Nee, een zilverkleurige mét het logo van Alexander Wang trekt de aandacht van het publiek.

Niet te ladylike
Aan Vogue.com legt hair artist Guido Palau uit: ‘Het is een knipoog naar de 80s executive. De haarclip heeft een super dramatisch silhouet.’ Volgens Guido: ‘een coole manier om je haar omhoog te dragen zonder je te ladylike te voelen’.

Nog meer klassiekers
Het bleef tijdens NYFW niet alleen bij de bananenclip: ook de andere nineties-accessoires waren op de catwalk te zien. Zo schitterde de welbekende puntige haarband tijdens de Prabal Gurung-show.

Zijn we toe aan deze comeback?
Zou iedereen binnenkort weer met de bananenclip of puntige haarband in het haar lopen? We shall see. Dat haaraccessoires uit de jaren ’80 en ’90 prima in staat zijn om hun comeback te maken, werd eerder dit jaar al bewezen door Balenciaga.

De scrunchie
Het modehuis blies de grote wokkel - ook wel bekend als de scrunchie - nieuw leven in door een felgekleurde, leren variant op de markt te brengen. Lang leve de nineties.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten