3 redactieleden met krullen verklappen hun haarroutine

Heb je krullen? Dit zijn de favoriete haarproducten van je medekrulgenoten

redactieleden-met-krullen-haarroutine
@onomiebeautyInstagram

Tientallen haarproducten lijkt ietwat overdreven, tenzij je krullen hebt. We vroegen 3 Glamour-redacteuren naar hun favoriete krullenproducten. Lees hieronder hun grootste ontdekkingen, best buys en all time favorites. Want een routine voor je krullen gaat niet over één nacht ijs.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Estee Varela Nunes, Junior Brand Manager Glamour
Estee Varela Nunes

Beschrijving van mijn haar
Ik heb een grote bos krullen met grote, kleinere en pijnpenkrullen door elkaar. Ik ben half-Portugees, dus het is een Zuid-Europese krul. Ik sta ermee op en hoef er eigenlijk niet veel aan te doen. Het is momenteel halflang tot over mijn schouders.

2 Haarroutine
Estee Varela Nunes

Dagelijks gebruik
Ik zweer bij Gliss Kur Total Repair Direct Repair. Al zo lang als ik me kan herinneren gebruik ik dit elke dag. Als ik opsta maak ik mijn haar een beetje vochtig onder de douche, daarna kneed ik met mijn handen een klodder Gliss Kur in mn haar en dan zit het eigenlijk direct goed. Het ontpluist mijn haar, is niet vet, maakt mijn haar niet zwaar en het biedt voeding. Het ruikt leker, het geeft volume en mijn haar ziet er direct glanzend uit, in plaats van droog.

Wassen
Elke 5 dagen was ik mijn haar. Mijn krullen moeten niet te vaak gewassen worden, anders wordt het heel pluizig. Voor het wassen gebruik ik shampoo en conditioner van Syoss: de ‘Curl Me’ lijn. Eerst maak ik mijn haar nat. Daarna doe ik conditioner in mijn haar, borstel ik het door met de conditioner er nog in (anders kom ik absoluut niet door m’n klitten en krullen heen) en daarna spoel ik het uit. Daarna gebruik ik de shampoo, spoel ik het uit en ten slotte gebruik ik nog een klein beetje conditioner. Dat spoel ik vervolgens weer uit.

Zodra ik onder de douche vandaan kom, borstel ik mijn haar weer en kneed ik er mousse in van Andrelon Perfecte Krul. Dit doe ik om mijn krullen in model te brengen en volume te creëren. Daarna fohn ik mijn haar droog met de diffuser.

Elke derde wasbeurt gebruik in een masker van l’Oréal Elvive Extraordinary Oil. Dit product ontpluist mijn haar, maakt het glanzend en zacht en ruikt naar kokos. Ik gebruik dit om mijn haar op te peppen, soms kan het namelijk net als touw aanvoelen. Mijn haar voelt hierna als herboren.

Gliss Kur Total Repair Direct Repair 150 ml, via Kruidvat voor €5,99.
SYOSS Curl Me Conditioner 500 ml, via Kruidvat voor €5,52.
Andrélon Classic Perfecte Krul Haarmousse 200 ml, via Kruidvat voor €3,99.
L'oréal Elvive Extraordinary Oil Fijne Kokosolie 300ml, via Koopjes Drogisterij voor €6,77.

3 Daphny Griffioen, Digital Editor
Daphny Griffioen

Beschrijving van mijn haar
Mijn haar is kroezig met een gedefinieerde krul. Als je in het krullentype-taaltje kent kun je mijn krullen indelen in de categorie 3C. Mijn haar is zo wisselvallig als het Nederlandse weer. De ene dag zijn de krullen heel springerig en kort en soms zien ze er wat meer uit als spiraaltjes een beetje als een Marrokaanse krul.

4 Haarroutine
Daphny Griffioen

Wassen
Sinds kort gebruik ik de Dr. Bronner zeep. Dat is een natuurlijk all-in-one zeep. Die is dus voor je lichaam te gebruiken, je kunt er je tanden mee poetsen en je haren mee wassen. Waar ik vooral heel blij mee ben, is wat de zeep doet met mijn haar. Mijn krullen worden er wat droger en langer van. Alsof ik in een hele droge buitenlucht ben geweest, dan is de rek een beetje uit de krul. Het equivalent van de beachy waves met stijl haar.

Dr. Bronner zeep roos 140 ml, via Bol.com voor €6,49.

5 Mixje van castor-olie en jojoba-olie
Daphny Griffioen

Verzorging
Na het wassen maak ik een mixje van castor-olie en jojoba-olie op mijn hand en dat druk ik heel voorzichtig in mijn haar. Meestal zit mijn haar dan op de tweede dag perfect. Niet te pluizig, maar het hangt er dan wel nonchalant bij.

6 Annemiek Cornielje, Digital Editor
Annemiek Cornielje

Beschrijving van mijn haar
Mijn haar valt in de categorie ‘waag het niet een kam te gebruiken’. Ik heb veel, dik, droog en eigenwijs haar. Als ik wil dat ik een beetje een gehoorzame bos krullen heb, moet ik mijn haar ’s avonds wassen, niet kammen en met nat haar gaan slapen. Als ik dat niet doe, leid mijn haar een eigen leven. Soms krul, soms slag, vrijwel altijd pluis. Ik heb er vaak niks over te zeggen. Regen is mijn grootste vijand. Om mijn coupe te temmen, gebruik ik sinds een jaar een föhnborstel. Kost weinig tijd en geeft gepolijst, handelbaar haar. Dan draag ik ‘t in ieder geval los, in plaats van chronisch in een knotje.

Side note: ik laat mijn haar al sinds mijn 17e highlighten. Heel handig, met krullend haar dat van zichzelf al een droge textuur heeft... NOT. Toch vind ik het veel mooier en blijf ik dat doen.

7 Annemiek Cornielje, Digital Editor
Annemiek Cornielje

Hoe mijn haar ook kan zijn...

8 Haarroutine
Annemiek Cornielje

Wassen
Het wassen van mijn haar probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Hoe vaker ik het was, hoe droger en pluiziger het wordt. Ik zit nu op twee keer per week, wat ik eigenlijk wil terugbrengen naar één (is knap lastig).

Om het verkleuren van mijn highlights tegen te gaan (geelblond is heel erg 2010), gebruik ik de Fudge Zilvershampoo. Geloof me: de beste zilvershampoo die er is (ja, ook beter dan die van Schwarzkopf, met die oude mensen op de voorkant). De Fudge shampoo laat ik ongeveer 5 minuten intrekken, waarna ik het goed uitspoel. Daarna smeer ik mijn punten in met een flinke klodder Mane ’n Tail Deep Moisturizing conditioner, ook dat laat ik een paar minuten intrekken. Vervolgens doe ik er ook nog een masker in. Ik zweer al jaren bij Guhls Rijke Voeding masker. Het voedt, maakt zacht en hydrateert, alles wat mijn haar nodig heeft.

Om te voorkomen dat mijn haar gaat pluizen of afbreekt, dep ik mijn haar na het douchen heel zachtjes handdoekdroog. Om het makkelijk doorkambaar te maken doe ik er daarna Gühl Rijke Voeding spray in. Dan pak ik mijn Tangle Teezer voor Thick & Curly hair en kam ik het zachtjes door. Ik begin bij mijn punten, pas daarna doe ik de aanzet. Als laatste doe ik er een paar pompjes Redken Diamond Oil in om de punten extra te voeden.

Op de dagen dat ik mijn haar niet was, kam ik het 's ochtends door met mijn Shu Uemura borstel. Soms doe ik er daarna nog een paar pompjes Redken Diamond Oil (of een ander olie/serum) doorheen om de punten minder droog te maken.

Als ik écht ambitieus ben (gebeurt niet vaak), doe ik om de zoveel tijd een kokosolie-haarmasker in mijn haar. Ik doe een paar eetlepels kokosolie in een bakje, warm ik op in de magnetron en smeer ’t in mijn punten. Dat laat ik een nacht intrekken (leg een handdoek op je kussen!) en spoel het daarna goed uit.

Mane ’n Tail Deep Moisturizing conditioner 946 ml, via Bol.com voor €15,95.
Guhl Rijke Voeding Masker 200ml, via Bol.com voor €9,99.
Redken Diamond Oil Glow Dry 100 ml, via Bol.com €28,04.
Shu Uemura Paddle Brush, via hbb24, voor €66,50.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar