Move over zilvergrijs haar. Op dit moment is er een nieuwe haartrend helemaal hot. Instagram staat vol met lichte lokken die gekleurd zijn in rose gold.

Trendalert: 'Rose gold' is dé nieuwe haarkleur

Move over zilvergrijs haar. Op dit moment is er een nieuwe haartrend helemaal hot. Kappers kleuren manen massaal in rose gold.

Nieuwe kleur
Instagram staat vol met verschillende coupes die geverfd zijn in de zachtroze kleur. Hoe je de kleur het beste kunt omschrijven? Als een koperrode ondertoon met goud en roze rosétinten.

Past bij iedereen
De Color Director van Taylor Taylor London, Daniel Palmer, vertelt aan de Britse Glamour over de trend: “Normaal gesproken past de kleur rose gold beter bij mensen met donkere ogen en een huidtint met gele ondertoon. Maar er zijn altijd uitzonderingen op de regels. Een professionele kapper kan de verftinten aanpassen aan je huidskleur en kleur ogen. Zo kan deze look voor zo ongeveer iedereen goed werken", pleit Palmer.


Help je kapper
Wil je ook rose gold in je haar? De kapper tipt dat je dan zo precies mogelijk moet aangeven welke tint rose gold je wilt. Dus verzamel vooral veel verschillende foto’s van haarkleuren die je zelf ook wel zou willen. Dat vinden kappers heel fijn. En als je liever niet permanent rose gold haar wilt hebben, kun je nog altijd een kleurspoeling gebruiken.

Inspiratie
We hebben de mooiste rose gold kapsels op Instagram voor je uitgezocht ter inspiratie:

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten