Wimperserums blijken vreemde bijwerkingen te hebben

Van blauwe naar bruine ogen zonder kleurlenzen; het bestaatAlle vrouwen willen lange, gekrulde wimpers, alle vrouwen krijgen lange, gekrulde wimpers. Dit schoonheidsideaal is niet meer slechts weggelegd voor de lucky ones met goede genen, of voor hen met een gespekte bankrekening.

Kruidvat verkoopt immers een wimperserum voor € 10. En die is populair. Heel populair. De vraag is alleen: wat zijn de bijwerkingen en zijn die wel duidelijk voor gebruikers? Niet echt.

Perfect effect
Lotte Hoppen
was na het gebruik van wimperextentions al haar eigen wimpers verloren. Het Superlash Wimperserum van Kruidvat bleek een waar medicijn: "Mijn wimpers zijn nu de helft langer dan dat ze van nature zijn," zegt ze tegen Editie NL. "Ik ben er in augustus mee begonnen en heb het zes weken lang elke dag gebruikt. Nu gebruik ik het nog één of twee keer per week."

Wat haar ogen daarvan vinden? Prima. Die raken niet geïrriteerd of rood, wat bij een vriendin van haar wel het geval is.

Medicijn
Richard Zegers
van het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist geeft bij Editie NL tekst en uitleg over de mogelijke bijwerkingen. "Mensen weten vaak niet dat het werkend bestanddeel van het serum een medicijn is, en dat het dus ook bijwerkingen kan hebben."

Het wimperserum werd bij toeval ontdekt nadat een medicijn voor mensen met glaucoom (uitval gezichtsveld) als bijwerking bleek te hebben dat wimpers ervan gingen groeien.

Verandering oogkleur
Wat, naast een geïrriteerd en/of ontstoken oog, nog meer bijwerkingen kunnen zijn volgens de arts? "Je kunt er ook pigmentvlekken van krijgen op je ooglid. Deze verdwijnen in principe wel weer nadat je stopt met het middel." gaat Zegers verder. "Ik heb ook contact gehad met twee dames die een dergelijk serum gebruikten en een bruine verkleuring kregen van hun voorheen groene en blauwe ogen. Deze bruine kleur is blijvend, ook na stoppen van het wimperserum."

Richard pleit voor een duidelijke bijsluiter waarop de bijwerkingen vermeld staan.

Kruidvat heeft ook gereageerd op de uitzending bij Editie NL. De drogist meldt dat het product voldoet aan de Europese regelgeving en veilig in gebruik is. Op basis van wat er is verkocht, heeft het serum bij weinig mensen tot irritaties geleid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health