6 dingen die je moet weten over sporten en borsten

Heb jij ook maar één sportbeha in je kast liggen?

6-dingen-weten-sporten-borsten
Triumph

Ben jij een sportief typje? Dan hoeven we je vast niet te vertellen dat het niet meevalt om een degelijke én stylish sportbeha te scoren. Tot nu dan, want lingeriemerk Triumph heeft namelijk de handen ineen geslagen met dé experts op het gebied van borstgezondheid aan de Universiteit van Portsmouth.

Het resultaat? De on-trend Triaction by Triumph collectie, met een portie bounce control waar je 'u' tegen zegt en vijf verschillende lijnen, die ieder geschikt zijn voor een ander type workout. En zo kwamen we er hier op de Glamour redactie achter dat we best nog wat kunnen leren over sportbeha’s. Daarom, 6 dingen die jij nog niet wist over sporten en borsten:

 1. Geen spierweefsel
  Wist je dat je borsten geen spieren bevatten en daardoor niet te trainen zijn? Wat een eye-opener! Het mag dus wel duidelijk zijn dat een goede sportbeha dan ook een echte lifesaver is. Want wie wil er nu hangende borsten?
 2. De verkeerde maat
  Meer dan 80% van de vrouwen draagt een te kleine maat sportbeha. Schadelijk, want hiermee beschadig je niet alleen je borstweefsel, maar gaan je borsten ook nog eens sneller hangen. En dat willen we nu net voorkomen! Investeer daarom in een goede en kwalitatieve sportbeha die je borsten ondersteunen.
 3. Goedkoop is duurkoop
  Hoewel wij vrouwen bij de aankoop van een normale beha heel erg letten op kwaliteit, zijn we veel minder kritisch bij de aanschaf van een sportbeha. Dat terwijl een ‘gewone’ sportbeha het gestuiter van je borsten met slechts 38 procent terugbrengen, terwijl een professionele sportbeha je borsten maar liefst 78% bounce control biedt.
 4. Maar één sportbeha
  Hoewel we onze kast vaak vol hebben liggen met gewone beha’s, hebben we vaak maar één sportbeha in ons bezit. Niet zo handig, volgens de experts. Je moet je sportbeha namelijk niet meer dan één keer achter elkaar dragen. Dit zorgt er namelijk voor dat de rek eruit gaat en de beha je borsten minder goed kan ondersteunen.
 5. Iedere sport een andere bh
  Draag je dezelfde sportbeha wanneer je gaat hardlopen als wanneer je naar yoga gaat? Dat is een beetje hetzelfde als op je slippers gaan hardlopen - geen goed idee dus. Zo vraagt een yogales bijvoorbeeld om een licht ondersteunende sportbeha, terwijl je bij een flinke hardloopsessie juist een beha nodig hebt die je borsten wat meer ondersteuning biedt.
 6. Niet ouder dan 12 maanden
  Hoewel we geneigd zijn om makkelijk drie jaar te doen met een sportbeha, is dit één van de grootst gemaakte fouten. Omdat je sportbeha namelijk veel te verduren krijgt, zal deze veel sneller slijten dan een normale beha. Vervang je sportbeha daarom het liefst ieder jaar en stop hem vooral niet in de droger. Zo gaat je sportbeha veel langer mee!

  Bekijk de campagne video van Triaction by Triumph.

  De Triaction by Triumph collectie is verkrijgbaar bij Triumph winkels of via triumph.com en bij vooraanstaande retailers en kost tussen de €49,95 en €59,95. Hebben!

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Health