This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Haar huid! De Dikke van Dale kan gerust Doutzen Kroes als omschrijving geven bij de woorden 'lelieblank' en 'egaal.' En die top! Moet. Ik. Hebben. Dat zijn mijn eerste gedachten als de Friese schone hooggehakt voorbij loopt in M4teria: een sportschool in Antwerpen, waar Doutzen haar sportcollectie voor Hunkemöller presenteert.

Hunkemöller

Iemand die al zo'n tien jaar traint als een topsporter moet weten van welke sportlook je zin krijgt in squats en lunges. Dat doet ze. Die top, zwart - waarvan gedeeltelijk doorschijnend mesh - blijkt een stuk te zijn uit haar sportcollectie. Maar ze werkt zich tijdens die presentatie toch niet in het zweet? Klopt. Ze heeft haar sportlijn zo ontworpen dat je de kleding ook buiten de gym kunt dragen.

En dat is goed nieuws voor deze 'not so sporty spice.' Ik wil gewichten en cardio apparaten wel vaker zien – en gezonder eten - maar gebrek aan tijd en motivatie houden mijn sportkleren vaker wel dan niet onbezweet. Wie weet brengt mijn korte interview met Doutzen daar verandering in. Ze vertelt onder meer van welke muziek ze zoveel energie krijgt dat touwtje springen makkelijk is vol te houden.

Wanneer voel jij jezelf het meest zelfverzekerd?
“Ik voel me zelfverzekerd als ik helemaal opgedoft ben en me goed voel. Als ik vervolgens de rode loper op loop en mensen m’n naam roepen, geeft dat wel een kick. Maar ik vind het ook fijn als ik thuis gekookt heb en Sunnery zegt: “Ah, wat is het lekker.” Wanneer mijn zoon en dochter genieten geeft dat ook een ultiem goed gevoel. Ik proef als het ware van beide werelden en daar ben ik dankbaar voor.”

Van welke sport of workout die je doet denk je: dit is zo fijn dat zelfs vrouwen die niet per se van sport houden overstag gaan?
“Dat is lastig te zeggen. Ik vind boksen het allerleukst, maar als ik dat vaak doe, word ik vrij breed. En dat vind ik niet mooi. Ik vind de combinatie tussen verschillende sporten belangrijk. Daarom doe ik aan pilates. Daarvan worden je spieren mooi lang en krijg je niet zo’n opgepompt voorkomen.”

Myllena Mae groeit op in een wereld vol fitgirl selfies. Wat wil je haar meegeven over zelfverzekerdheid?
“In deze wereld word je heel erg op je uiterlijk afgerekend, helemaal als vrouw, denk ik. Daar wil ik haar voor behoeden, alleen ik weet niet hoe. Dat is een uitdaging die we als ouders aangaan straks. De wereld is dankzij social media heel klein geworden, dat is nu eenmaal zo. Ik vind het daarom belangrijk dat je kijkt wat je eigen dromen zijn en waar je gelukkig van wordt. Niet dat je foto’s op social media nastreeft. Mijn leven is niet zoals ik op Instagram laat zien. Daar staan alleen de mooie beelden. Dat moet een kind zich goed realiseren.”

Van welke muziek krijg je zo’n enorm powergevoel waardoor je touwtje springen lang kunt volhouden?
“Ik vind elektronische muziek heel fijn. En housemuziek. Ik luister een mix van allerlei genres tijdens het sporten: van hiphop tot The Weeknd. En Sunnery natuurlijk. Oh, en The Stones. Maar ik sport eerlijk gezegd niet veel meer met koptelefoon. In de gym staat natuurlijk gewoon al muziek op. Ik doe wel eens aan touwtje springen in een ruimte waar keiharde muziek opstaat en dat helpt zeker. Op een gegeven moment sport je voor je gevoel zo hard dat je kippenvel krijgt en dat is zó lekker. Vooral Beyoncé heeft goede powernummers.”

Heb je nog een gezonde tip die ik makkelijk kan overnemen?
“Ik maak elke ochtend een breakfast smoothie. Ik doe er rode biet in, courgette, banaan, havermout en havermelk. Je kunt er in principe allerlei soorten groenten in doen, zolang ze maar lekker met elkaar mengen. Selderij laat ik bijvoorbeeld staan, want dan krijg je harde stukjes. Zo’n smoothie drinken we allemaal thuis. Zo heb je ’s ochtends al veel rauwe groenten binnen en dankzij de havermout vult het ook goed. Ik moet trouwens nog steeds een goede smoothie machine kopen.”

Doutzen’s Stories Sports-collectie, ontworpen door Hunkemöller's design director Zoë Price en brand ambassador Doutzen Kroes, is vanaf 29 december online verkrijgbaar en vanaf 2 januari in alle Hunkemöller-winkels. De collectie bestaat uit stoere box outfits en sexy pilates items. Hou je van zwart? Zet een sportlook à la Doutzen dan maar op je wishlist. De items bestaan namelijk vooral uit zwart-wit en grijstinten. Extra handig: veel stukken hebben meerdere lagen, dus in de gym squatten en buiten hardlopen in dezelfde outfit is mogelijk.