De sleutel tot een strakker lijf

Deze nieuwe manier van trainen verovert Nederland en bezorgt je een fitter, sneller en strakker lichaam

fit-worden-met-double-trouble-training
Robby Nelson

Een bikinibody? Die gaat er deze zomer echt komen! Europees- en wereldkampioen kickboksen, Nederlands freefight kampioen, bodyguard van Tommy Hilfiger en Doutzen Kroes én personal trainer Robby Nelson bundelde al zijn (sport)ervaringen en introduceerde vorig jaar de gloednieuwe Double Trouble training.

In zijn training club aan de Amsterdamse Fokke Simonszstraat traint Robby volgens de HIIT methode, een High Intensity Interval Training die je lichaam fitter, strakker en sneller maakt. Zijn één uur durende unieke training bestaat uit een combinatie van circuittraining, intervaltraining en bokscombinaties, waarbij je in sets van 35 seconden alles geeft wat je hebt. De oefeningen zijn iedere les afwisselend, maar de basis is altijd de core, de buikspieren en de stoottechnieken.

Mocht je die killerbody nog even uit willen stellen, bedenk je dan dat dit Nederlandse broertje van Crossfit, Insanity en Bootcamp zo succesvol is omdat Robby er zijn 25 jaar vechtsportervaring in verwerkt heeft. Als bokser weet hij als geen ander hoe je iemand fysiek en mentaal moet motiveren, wat hoge intensiteit en minimale rust met je lichaam doen en wat voor oefeningen het meest succesvol zijn.

"Tijdens mijn trainingen voor wedstrijden merkte ik dat ik op machines maar een enkele spiergroep trainde. Bij de Double Trouble oefeningen, waarbij je bent aangewezen op je eigen lichaam, moet je je balans vinden waardoor je meerdere spieren traint," aldus Robby. Daarnaast liet hij handschoenen ontwerpen door het sportmerk Windy voor een optimaal resultaat. De handzame Double Trouble gloves kun je de hele training dragen, waardoor de training constanter en intensiever is.

Net als de Glamour-redactie overtuigd?
Op dit moment wordt de training in Robby’s Trainingclub gegeven, maar Double Trouble zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog uitbreiden naar twee andere locaties in Amsterdam. "Mijn streven is om de Double Trouble training binnen een jaar in twee of drie andere steden te introduceren."Meer weten? Lees meer op de website van Robby Nelson of lees volgende week de train-ervaringen van Glamour's Babette.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health