De Ananas Challenge gaat viral op Instagram

Eentje die je helpt tegen een irritant kwaaltje - en dat alles dankzij Chantal Bles.

Woman Holding Pineapple Against Clear Blue Sky
Carina König / EyeEmGetty Images

Met dank aan Chantal Bles gaat de Ananas Challenge viraal. De wat? Deze week plaatste de styliste verschillende Stories op haar Instagram waarin ze 'driftig' in de weer was met ananasschillen. Ze kookte de schillen in drie liter water om het ananaswater vervolgens afgekoeld op te drinken. Dat alles in de hoop het opgehoopte vocht in haar buik en benen kwijt te raken.

Chantals vochtafdrijvende tip (zie de highlights in haar Stories) verspreidde zich vervolgens razendsnel over Instagram. Dat alles resulteert in de inmiddels viral gaande 'ananas challenge'. Wij belden met Knap Institute, de bron achter deze tip, om te vragen hoe deze challenge precies werkt. En - nog belangrijker - of het werkt?

Zumo de pinã
Knap's huidtherapeute Sofia deelde de ananastip met haar cliënt Chantal Bles. Sofia vertelt dat dit geheime recept uit haar thuisland Equador komt. In het Zuid-Amerikaanse land wordt veel gewerkt met natuurlijke recepten, waaronder de ananas om vocht af te drijven. Het gaat hierbij om het drinken van het water dat van schil van de ananas komt. In Equador wordt dit ook wel zumo de pinã genoemd.

Hoe werkt het
Om zelf ananassap te maken heb je een onbespoten ananas nodig. Je snijdt de schil van de ananas waarna je de buitenkant schoonmaakt met een tandenborstel. Zodra je dit hebt gedaan, breng je de schillen aan de kook in drie liter water. Eenmaal gekookt laat je het water afkoelen, je verwijdert de schillen en voila; je hebt natuurlijk ananaswater. De ananas zelf gooi je uiteraard niet weg, die eet je lekker op als ontbijt, tussendoortje, you name it.

Waarom werkt het
De fruitsoort bevat verschillende voedingsstoffen en antioxidanten die goed zijn voor je lichaam, waaronder een hoog vitamine C-gehalte en bromelaïne (ontstekingsremmer). Daarnaast staat de vrucht - en dan vooral de schil - bekend om het vochtafdrijvende vermogen.

Een kleine side note: door het vochtafdrijvende vermogen moet je vaker plassen. De weg naar de wc zul je dus wat vaker bewandelen. Dat is wel een goed teken; dan doet de exotische vrucht zijn werk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health