Student Sophia (20) gaat viral met haar inspirerende Instagram-account

'Mijn leven is gevuld met geluk, nu ik mijn lichaam accepteer en ervan houd'


In een wereld waarbij we dagelijks op Instagram geconfronteerd worden met een onmogelijk schoonheidsideaal, is het verfrissend als er een tegengeluid verschijnt. De Amerikaanse student Sophia Chen is zo iemand die een belangrijk statement maakt en viral gaat.

De 20-jarige student heeft last van de huidziekte psoriasis, waarbij er droge, rode plekjes op de huid verschijnen. In plaats van haar vlekken te verbergen – zoals ze eerst wel deed – omhelst Sophia ze nu. Ze viert haar eigen schoonheid – met of zonder psoriasis – en inspireert de rest van de wereld hetzelfde te doen.

Onzeker
Aan de Britse Mail vertelt Sophia hoe ze vanaf haar zestiende elke ochtend om zes uur opstond om haar vlekken te verbergen. Ze gebruikte concealer, foundation en poeder om ervoor te zorgen dat niemand haar psoriasis zag.

Keerpunt
Toen ze naar de universiteit ging, veranderde dat. “Mijn huisgenootje vond het geweldig hoe uniek mijn huid was. Ze vertelde me dat ik eruit zag als een cheetah,” vertelt Sophia.

Sterrenstelsel
“Sommige mensen dacht dat ik vitiligo had. Ze zeiden dan: ‘Dit is zo cool, je huid is prachtig.’ Hoe meer ik het hoorde, hoe meer ik het geloofde.” Anderen vergeleken haar huid met het sterrenstelsel. “En een jongen die ik ontmoette zei dat hij de plekjes sexy vond,” aldus Sophia.

Love my skin

Ondertussen is ze zelfverzekerder dan ooit. Aan Mail vertelt ze dat ze van haar huid houdt. “Het kan behoorlijk irritant zijn als het jeukt. Maar wanneer het dat niet doet, vind ik mijn huid fantastisch. Vooral wanneer de plekjes genezen en mijn huid daar wit wordt, terwijl de rest bruin is van de zon – ik hou van die look.”

Sophia hoopt dat anderen ook van hun lichamen leren te houden. “Mijn leven is gevuld met geluk, nu ik mijn lichaam accepteer en ervan houd,” besluit de 20-jarige.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health