Kun je ziek worden van airco?

In de categorie feit of fabel

Bed, Room, Arm, Furniture, Muscle, Cool, Leg, Photography, Bed sheet, Bedding,
Jonathan Borba

Het hoogtepunt van een zeer hete dag is de drempel van een Albert Heijn overstappen. AIRCOOOOO! Mee eens? Toch horen we ook een paar andere geluiden: "Ja, even is lekker, maar van een hele dag in de airco zitten, of in de airco slapen, krijg je keelpijn."

Grote kans dat airco en ziek worden bij jezelf wel eens een gevalletje oorzaak-gevolg was of bij een vriend of vriend. We vroegen ons af: is dat dan toeval of kun je echt ziek worden van airco?

Airco en ziek worden: feit of fabel?

We doken in de krochten van Goolge om antwoord te vinden op dit vraagstuk en wat blijkt? Ja en nee. Lees mee.

Kuch kuch
Wanneer een airco niet goed wordt onderhouden, dan zou je er verkouden van kunnen worden. Als de verdamper en filters niet regelmatig worden schoongemaakt, stapelen de bacteriën en schimmels zich op en die worden dan samen met de koude lucht verspreid in de ruimte. Daar kun je keelpijn van krijgen, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen.

Fabel
Is de airco wél goed onderhouden, dan kun je er in principe niet ziek van worden. Maar stel dat je het verkoudheidsvirus al bij je draagt, dan kan het virus door de afkoeling wel sneller verspreid worden. Het proces wordt dus alleen versneld.

Bronnen: RTLnieuws, Metrotime

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health