LVMH legt productie parfums Dior, Givenchy en meer stil om handgels te kunnen maken

Ook de beauty-industrie gaat de strijd aan met het coronavirus

beauty-industrie maatregelen coronavirus
Christian VierigGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 15 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

In Nederland, maar ook in andere landen in Europa en de hele wereld worden momenteel verregaande maatregelen getroffen tegen het coronavirus. En daarin draagt ook de beauty-industrie een steentje bij. Zo heeft LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), het Franse luxeconglomeraat dat onder meer de parfums van modehuizen als Dior, Guerlain en Givenchy produceert, bekendgemaakt deze productie stil te leggen. De reden? In plaats daarvan gaan ze desinfecterende handgels maken, die ze gratis gaan leveren aan Franse gezondheidsorganisaties.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maatregelen beauty-industrie

"Gezien het dreigend tekort aan desinfecterende handgels in Frankrijk, heeft Bernard Arnault (oprichter en bestuursvoorzitter van LVMH, red.) besloten en opdracht gegeven om in plaats van parfums handgels te gaan produceren, om deze vervolgens te kunnen leveren aan autoriteiten", zo luidt een verklaring van het bedrijf. Vanaf morgen zal de productie van de handgels van start gaan.

Net als hier in Nederland zijn er ook in Frankrijk al enige tijd bijna geen handgels meer te krijgen. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Europa gaan de gels en andere soortgelijke desinfecterende artikelen razendsnel over de toonbank. Met de actie hoopt LVMH de voorraad iets te spekken – en hoe: wát een solidaire actie.

Zien: vijf dingen die je nu beter niet aan kunt raken

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder