Selena Gomez is bipolair en vertelt daar voor het eerst openhartig over

Ook geeft ze tips om over mental health te praten

Selena Gomez
Tibrina HobsonGetty Images

Selena Gomez heeft in een Instagram Live-sessie met Miley Cyrus verteld dat ze bipolair is. De actrice en zangeres was vrijdag te gast in Mileys dagelijkse Bright Minded Instagram Live-show, een Instagram-show die Miley twee weken geleden opzette om met uiteenlopende gasten te praten over hoe je je goed blijft voelen in deze donkere tijden. Miley sprak de afgelopen dagen al verschillende beroemdheden via Instagram Live – van Ashley Graham en Lili Reinhart tot Zoë Kravitz en Ellen DeGeneres – en aan dat prestigieuze rijtje werd vrijdag niemand minder dan Selena Gomez toegevoegd.

Tekst gaat verder na de video.

Zien: Kelly Weekers geeft tips om gezond te blijven in deze tijd

Selena Gomez over bipolaire stoornis

Volgens Miley deelden kijkers van de serie massaal het verzoek voor een sessie met Selena, die erom bekendstaat openhartig te spreken over mental health. En dat bewees ze deze keer opnieuw. Wanneer Miley haar vraagt om advies voor iedereen die bang is om over zijn of haar mentale gezondheid te praten, vertelt Selena eerst goudeerlijk over haar eigen mental health, en hoe ze er recentelijk achterkwam dat ze bipolair is. "Ik ben laatst naar een van de beste ziekenhuizen voor mentale gezondheid gegaan, en ben er daar achtergekomen – nadat ik jarenlang veel heb meegemaakt – dat ik bipolair ben." Die diagnose maakte haar bang, maar was tegelijkertijd een opluchting, zo vertelt ze. "Bang omdat het geheim openbaar was, maar opgelucht dat ik wist waarom ik jarenlang met verschillende depressies en angsten heb geworsteld."

Praten over mental health

De zangeres vervolgt met tips voor iedereen die ook met zijn of haar mentale gezondheid worstelt, en moeite heeft om daarover te praten. "Wat mij helpt, is er meer over te weten komen, zodat ik het ken. Dat maakt me minder bang." Dat advies komt eigenlijk van haar moeder. "Mensen zijn bang omdat ze iets niet kennen. Vroeger was ik bang voor onweer. Mijn moeder kocht toen allerlei boeken voor me over onweer. Ze zei: hoe meer je hier over leert, hoe minder bang je zult zijn. En dat werkte. Dat helpt me nu nog steeds."

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health