Reese Witherspoon was zestien toen ze in therapie ging: 'En ik ben er zó blij mee'

'Ik probeer mijn hele leven al te managen'

Reese Witherspoon
Frazer HarrisonGetty Images

Wanneer je zo'n succesvolle carrière hebt als actrice Reese Witherspoon, sta je continu in de spotlights. En dat gaat (bijna) geen beroemdheid in de koude kleren zitten. In de podcast I Weigh van de Britse presentatrice Jameela Jamil vertelt de actrice hoe ze omgaat met die druk en waarom ze al jarenlang, vanaf haar zestiende om precies te zijn, in therapie zit.

Reese Witherspoon over angst

"Ik heb zóveel therapie gehad", antwoordt de actrice wanneer Jamil vraagt of ze mentale hulp heeft gehad tijdens haar "bijzonder succesvolle" carrière. "Ik was zestien denk ik, toen ik ermee begon. Ik had enorm last van angstige gevoelens. Mijn angst manifesteert zich als een depressie, dus in dat opzicht zou mijn angst me echt depressief maken. Mijn brein is als een hamster in een wiel die er maar niet uit wil komen. Ik probeer mijn hele leven al te managen", vertelt de actrice.

Therapie

De actrice is ontzettend blij dat ze al zo lang in therapie zit, benadrukt ze vervolgens. Dat heeft onder meer te maken met haar oma, die ontzettend heeft gestruggled met het stigma dat op therapie rustte. "De maatschappij strafte haar voor haar mentale klachten. Ze werd ontslagen omdat ze zich angstig en depressief voelde. Dus ik voel me echt heel bevoorrecht dat ik hulp kan krijgen wanneer ik dat nodig heb."

Stigma

Met haar moeder, die 35 jaar als kinderverpleegkundige heeft gewerkt, kon Reese goed over mentale gezondheid praten. "Ze praatte over mentale gezondheid zonder vooroordelen. Ze zei: depressie is écht, we gaan niet doen alsof het niet gebeurt." Op die manier leerde haar moeder Reese dat ze zich nergens voor hoefde te schamen. "Bepaalde delen van Amerika zijn nog steeds heel conservatief, maar alles wat we kunnen doen om dit te de-stigmatiseren, moeten we doen."

Beluister de hele I Weigh-podcastaflevering met Reese Witherspoon hier terug.

Zien: de trailer van The Morning Show met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health