Waarom je iedere ochtend een rondje moet wandelen

Je bent gedurende de dag een stuk productiever en hebt meer energie

street style   berlin fashion week january 2018
Christian VierigGetty Images

Toegegeven: nu we door de lockdown meer tijd dan ooit in huis spenderen, kom ik op sommige dagen mijn huis niet eens uit. Nu de sportscholen ook nog eens dicht zijn, is mijn enige uitje van de dag een retourtje supermarkt. Die bevindt zich echter op nog geen 200 meter van mijn huis, waardoor ik die 10.000 stappen per dag wel op mijn buik kan schrijven. En dat terwijl een rondje wandelen zoveel voordelen heeft.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rondje wandelen

Laten we vooropstellen dat een hele dag thuiszitten voor niemand goed is. Vooral mentaal gezien. Nu we later op hoeven te staan door het skippen van onze reistijd, is het verleidelijk om later dan gebruikelijk het bed in te duiken. Daarnaast zitten we vaak de hele dag achter de laptop om te werken, en ploffen we daarna op de bank voor een avondje Netflix. Kortom: je krijgt maar weinig frisse lucht en je besteedt bijna de hele dag achter allerlei schermen.

Zo blijven Glamour-editors mentaal en fysiek fit ten tijde van lockdown >

Meer energie

Je geeft je hersenen hierdoor maar weinig rust en dat terwijl het altijd goed is om even je hoofd leeg te maken. De oplossing volgens PopSugar: loop iedere ochtend een rondje. Zonder telefoon. Of in ieder geval: ga niet tijdens het wandelen druk lopen appen, anders heeft het nog niet echt zin. Gewoon wandelen. Niks meer, niks minder.

"Het moment dat je de deur uitstapt en de koude lucht voelt, ben je gelijk wakker," vertelt een editor van PopSugar. "Ik loop een kort rondje in mijn buurt, maar ik voel me gelijk als herboren. Ik voel me de rest van de dag opgewekt en ik ben gedurende de dag meer gemotiveerd." Ook zou je de rest van de dag meer energie hebben en ben je productiever.

Beweging

Naast dat het dus voor meer productiviteit, energie en een opgewekt gevoel zorgt gedurende dag, heb je ook gelijk wat beweging gehad. Ook is uit onderzoek gebleken dat met 30 minuten wandelen sombere gevoelens verminderen en je gevoel van eigenwaarde toeneemt. Dus morgenochtend iets eerder je bed uit, trek comfortabele kleding aan en gaan met die banaan!

Geheime wandelroutes in Nederland: de mooiste plekken om te wandelen >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health