Glamour's Babette: "Ik deed een lichamelijke APK in de vorm van bloedonderzoek"

Babette won orthomoleculair advies in bij Klaever Health en ontdekte iets belangrijks

ik deed een lichamelijke apk en dit zijn mijn bevindingen
Unsplash

Een tijd geleden luisterde ik een podcast waarin het Nederlandse zorgsysteem besproken werd. Er werd hardop afgevraagd waarom we jaarlijks verplicht onze auto's keuren en we wel gewend zijn onze apparaten te onderhouden, maar dit niet doen met de allerbelangrijkste machine: ons lichaam. Ik had daar niet eerder over nagedacht, maar ineens zag ik de manier waarop wij met ons lijf, medicatie en ziektes omgaan niet meer als iets logisch. Waarom ondernemen wij pas actie wanneer we op ongemakken zoals pijn stuiten? Het antwoord op dit vraagstuk ligt waarschijnlijk onder andere bij de farmaceutische bedrijven. Wij hebben daar als burger weinig invloed op, maar wat we wél kunnen doen is dit systeem op microniveau voor onszelf omdraaien. Ik besloot daarom bij Klaever Health langs te gaan voor een lichamelijke APK in de vorm van bloedonderzoek.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Investering in je lichaam

Ik raakte bekend met Klaever Health tijdens mijn zwangerschap door een inspirerende talk over gezondheid en supplementen van orthomoleculair diëtist en oprichtster van Klaever Health Stefanie Klaver. Het was voor mij daarom een logische stap om na bijna drie jaar weer contact met haar op te nemen. Na een blik op het Instagram-account van het healthcenter bleek al snel dat ik niet de enige was. Onder anderen topmodel Romee Strijd, digital talent Linda Tol en Sanny Verhoeven van Sanny zoekt geluk weten de weg naar Klaever Health te vinden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aandachtspunten ontdekken

De eerste stap bij Klaever Health bleek een intake. Ruim een uur lang spraken we over mijn levensgeschiedenis, wensen en de eventuele problemen die ik had met mijn lijf. Ik stak direct positief van wal. "Ja, ik ben moe, maar dat is logisch want ik heb een kindje van bijna twee die nog borstvoeding krijgt en die bij mij in bed slaapt. Verder voel ik me topfit. Ja, ik ben wel te dun en het lukt niet om aan te komen. O ja, en ik heb geregeld buikpijn. Maar dat ‘hoort’ bij mij want dat heb ik al vanaf kinds af aan…"

In de eerste minuten was ik er oprecht van overtuigd dat het prima ging. In een uur tijd wist Stefanie me te doorgronden waardoor er toch veel waardevolle aandachtspunten naar boven kwamen. Het verbaasde me hoe slecht ik altijd naar binnen had gekeken en ik was dankbaar voor de tijd die er genomen werd om in te zoomen.

Van ijzertekort tot een gebrek aan Omega 3

Na het gesprek kreeg ik een advies op maat: mijn bloed zou getest worden en ik kreeg een uitgebreid voedingsadvies met recepten en supplementen. Een aantal dagen later viel er een pakket met buisjes en de juiste formulieren op de pad. Het enige wat ik hoefde te doen was een prikpunt in de buurt zoeken, het pakketje meenemen en afwachten.

Anderhalve week na het bloedprikken was het tijd om de resultaten te bespreken. Ik had een ijzertekort, moest veel meer Omega 3 tot me nemen en mijn lichaam kon wel een vitamine C boost gebruiken. Daarnaast vroeg mijn lijf ook om multivitaminen. Qua intoleranties bleek ik geluk te hebben. Op pompoen na, kan mijn lichaam alle verschillende soorten voeding goed hebben. Gezien mijn regelmatig terugkerende buikpijn, is het verstandig om in de toekomst ook darmonderzoek te doen. Tijdens dit proces worden er bepaalde supplementen ingezet waarbij toxines vrijkomen. Omdat ik nu nog borstvoeding geef, is het niet verstandig om dit therapieplan aan te gaan.

Op maat gemaakt voedingsadvies en recepten

Stefanie stelde voor mij een mealplan op mét voedingsadvies en recepten. Toegegeven: na het lezen van de documenten begon het me te duizelen. Voor mij betekende het een grote verandering in mijn manier van koken en boodschappen doen. Na een kort gevoel van frustratie, besloot ik om in stapjes te beginnen. Inmiddels heb ik het overgrote deel eigen gemaakt en begin ik de dag met lauw water met citroen. Daarnaast neem ik iedere dag mijn supplementen, kook ik met pure kokosolie én neem ik daar iedere dag een lepel van, verwelkomde ik een blender voor mijn dagelijkse sapjes (bedankt kerstman) én eet ik twee keer per week vette vis.

Ik ben nu nog maar zo’n twee maanden bezig met het voedingsadvies en de supplementen, maar ik merk al dat ik me energieker voel. Mijn huid werd in eerste instantie onrustig, maar ik kan inmiddels met volle overtuiging zeggen dat dit een reset was; mijn huid is beter dan ooit. Naast de soms ietwat holle begrippen ‘energieker’ en ‘beter’, is het gevoel van liefde voor mijn lijf het belangrijkste gevoel. Ik heb geïnvesteerd in mijn lichaam en ik begrijp haar nu beter. Ik weet en geef nu wat ze nodig heeft. Die affiniteit met mijn lichaam heeft mij positief verrast. Voorafgaand aan dit traject heb ik daar niet bij stil gestaan, maar het is de meest waardevolle verandering.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health