Gouden tips voor iedereen die last heeft van hooikoorts

Van je neus, mond en ogen insmeren met Vaseline tot aan je haar vaker wassen en borstelen

young woman relaxing near ocean
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Van massaal schaatsen op het ijs naar picknicken in het park. Met de enorme omslag van het weer kreeg ik een paar weken terug gelijk summer vibes. Ik heb helemaal niks met de kou (en schaatsen), dus mij hoor je met het warme weer zeker niet klagen. Tenminste... tot er een vervelend probleem om de hoek komt kijken: hooikoorts.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vaseline smeren tegen hooikoorts

Na weer een ochtend met droge ogen (ze voelen aan als schuurpapier) te moeten handelen, app ik in paniek collega Zoé voor tips. Zij raadt me aan de huisarts te bellen voor allergiepillen. Maar naast de welbekende hooikoorts tabletten, oogdruppels en neusprays zijn er nog meer tips & ticks voor tijdens het hooikoortsseizoen.

Zo smeer ik de onderkant van mijn neus, mond en ogen elke ochtend in met Vaseline. Dit zorgt er volgens Etos voor dat de slijmvliezen minder snel geprikkeld raken door stuifmeel. Ook is het aan te raden om ramen en deuren overdag dicht te houden, waardoor je het stuifmeel buiten de deur houdt.

Tips tegen hooikoorts

Het is af te raden je schone was buiten op te hangen, aangezien het stuifmeel zich dan in je wasgoed kan nestelen. Naast dat stuifmeel vooral in je kleding gaat zitten, geldt dit ook voor je haren. Zorg dus dat je dit regelmatig wast en borstel je haren voordat je naar bed gaat. Hiermee komt het stuifmeel niet op je hoofdkussen.

Daarnaast zijn dingen als regelmatig je handen wassen (ook gelijk effectief om het coronavirus tegen te gaan), niet in je ogen wrijven bij jeuk en het bos (helaas, helaas) zoveel mogelijk te vermijden. Last but not least: ga in de ochtend een rondje wandelen in plaats van 's avonds. 's Ochtends hangt er minder stuifmeel in de lucht, waardoor je minder last hebt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health